Ik wil
Image default
Wijn

Rode wijn online bestellen?

rode wijn is een van de vele wijnsoorten die er bestaan. Het is een type wijn die ontstaat door most (vers geperste, maar nog niet vergiste sap van druiven of andere vruchten) van blauwe druiven die enige tijd met de druivenschillen vergisten. De kleurstoffen in de druivenschil geven de wijn de rode kleur. Hierdoor heet het rode wijn. De kleurverschillen in de rode wijn worden bepaald door de verschillende druivensoorten. Niet in alle druiven zitten evenveel kleurstoffen, hierdoor is de ene wijn roder dan de andere wijn, maar ook kan het kleuren verschil komen doordat de wijn gedurende tijd veranderd. Jonge rode wijn is vaak wat paarser van kleur, terwijl sommige oudere wijnen meer oranje of bruinrood zijn.

Rode wijn wordt vaak gecombineerd met rood vlees of met kaas gecombineerd. Krachtige rode wijnen met tannine, vette en koolhydraatrijke gerechten soepeler en smakelijker maken. En lichtere rode wijnen laten zich ook goed combineren met machtige of pittige vegetarische, dan wel vis- of vleesgerechten. De wijn wordt vaak gedronken op kamer- of keldertemperatuur, maar ook hier bepaald de persoonlijke smaak de keuze van de temperatuur van de wijn.

Type Rode wijn

De kwaliteit en aard van rode wijn worden niet alleen bepaald door het type druif en de ouderdom maar ook door de streek waarin de druiven worden geteeld. Ook de gisting is van gelang. De meeste rode wijnen zijn stille wijnen, dit zijn wijnen die geheel uit zijn gegist. Bij droge wijnen is tijdens de gisting nagenoeg alle suiker in de druif vergist. Zoete rode wijnen ontstaan als er zoveel suiker in de druiven zitten dat het er niet allemaal tijdens de gisting kan worden omgezet. Als tijdens de gisting van de most de suiker niet alleen wordt omgezet in alcohol maar ook in koolzuur dan ontstaat er mousserende wijn dit wordt ook wel bubbeltjeswijn of schuimwijn genoemd.

De smaak en kleur van de wijn kan dus ook worden beïnvloed door de wijnstreek, de plek waar de druiven verbouwt worden. Wijnstreken liggen in het algemeen in de gematigde klimaatzones. Wijnbouw is zodoende vaak mogelijk tussen de 30 en 50 graden Noorderbreedte en ook Zuiderbreedte. Soms is er in tropische streken ook enige wijnbouw mogelijk, maar dit is zelden zo. Als dit mogelijk is dan is het een gebied dat hoger ligt, omdat het hier koeler is zou het kunnen. De meeste wijnstreken liggen in Zuid-Europa bijvoorbeeld; Spanje, Portugal en Frankrijk.

Voor meer informatie : https://www.horecagoedkoop.nl/goedkope-wijn-bestellen/rode-wijn