Ik wil
Image default
Mode en Kleding

Winterjas, Parka? Wat moet ik kiezen?

Door de vele verschillende modellen die er bestaan als het om winterjassen gaan kan het soms een hele uitdaging zijn om te bepalen welk model nou voor jou geschikt is. Ga je dit jaar voor een gewatteerde jas of juist voor een parka met bontkraag?

Omdat ik maar al te goed begrijp dat je soms door de Bomen het bos niet meer ziet heb ik besloten een klein stukje te schrijven die jou, hopelijk, wat duidelijkheid kan verschaffen over de verschillende modellen en de voordelen per model.

Over de Parka jas

De parka is een populaire jas voor de winter. Dit komt doordat het een wat langere jas is die de kou goed van je rug weg houdt.

Zowel een heren parka al een dames parka heeft dezelfde uitstraling. Voor beide genders is de jas tot over de heupen en heeft het afgesloten mouwen.

Waar je wel verschil in ziet is de taillering. Wat je vaak ziet is dat de jassen voor de dames wat meer getailleerd zijn dan die van de heren.

Ook heeft een parka jas vaak een grote capuchon die gevoerd is. Vaak zie je dat er ook een bontkraag van echt of kunstbont is opgezet.

En echte bontjas

Dit is de créme de la créme onder de winterjassen. Wat ik er wel even bij wil zeggen is dat het ook gelijk de duurste is.

Een jas die geheel van bont is gemaakt houd jou gegarandeerd warm! Het enige nadeel is dat, zonder speciale behandeling, deze jassen vrijwel nooit waterdicht zijn wat ze voor het Typische Nederlandse weer niet echt geschikt maakt.

Gewatteerde winterjassen

Dit zijn een beetje het type “normale winterjas”. Je hebt ze in zowel lange als korte varianten.

Deze soort jassen word herkend aan de “vakjes” op de jas. Ook zijn deze jassen vaak best wel dik maar toch ook weer licht als een veer.

Waar je wel op moet letten is het wassen van deze jassen. Als je niet goed de wasvoorschriften volgt is de kans dat jouw jas na een eerste wasbeurt niet meer warm is vrij groot.

De vulling word bij het verkeerd wassen van deze jassen aan elkaar geplakt wat de isoleren de functie weghaalt.

Kies voor het model wat jij vind dat het beste bij jou past!

Waar het op neer komt is dat Jij degene bent die de hele winter de jas moet dragen. Daarom vind ik het persoonlijk erg belangrijk dat je moet kiezen voor een mode waar jij je zelf lekker in voelt!

Natuurlijk kan je hierbij rekening houden met de mode trends maar je moet je er zelf ook lekker bij voelen. Wanneer je namelijk een jas draag waar jij je niet jezelf in voelt straal je dit ook uit.

Als je dus over wilt komen als “echt jezelf” zou dit je 2e eis moeten zijn bij het uitzoeken van een nieuwe jas.

Waarom de 2e eis?

Omdat de eerste eis natuurlijk moet zijn dat de jas jou de gehele winter goed warm houd!

Succes met Shoppen!

 

Voor meer informatie :