Ik wil
Image default
Groothandel

Hoe werkt een tilt sensor en waarvoor wordt deze gebruikt?

Een tilt sensor is een instrument dat wordt geproduceerd en verkocht door DIS Sensors. Het is een instrument die kanteling in meerdere assen van een referentievlak meet. Ze meten de kantelpositie met betrekking tot de zwaartekracht en worden voor talloze toepassingen gebruikt. Ze kunnen gemakkelijk een richting of helling detecteren. Net als kwikschakelaars staan tilt sensoren ook wel bekend als tilt schakelaars. De populariteit van deze sensoren groeit geleidelijk aan steeds meer en ze worden voor steeds meer hoogwaardige toepassingen gebruikt. Zo biedt hij waardevolle informatie over bijvoorbeeld de verticale en horizontale helling van een vliegtuig. Dit helpt de piloot te reageren op obstakels tijdens de vlucht. Ook stuntpiloten kunnen met behulp van deze oriëntatie hun hoeken bepalen ten opzichte van het aardoppervlak. Tilt sensoren zijn een essentieel instrument voor besluitvorming van piloten.

Specificaties van kantelsensoren

De functionaliteit van een tilt sensor wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals zwaartekracht, temperatuur, trillingen, versnelling/vertraging, schok en ijking. Daarnaast moet er ook een duidelijke zichtlijn zijn tussen de gebruiker en het gemeten punt. Een van de belangrijkste specificaties is het aantal assen. Dit is een belangrijke factor omdat dit aantal varieert per toepassing. Bij videogames zijn bijvoorbeeld drie assen vereist. Bij smartphones kunnen dit er soms zelfs vier as-sensoren zijn. Ook de resolutie speelt een rol, waarbij de minimale helling gemeten moet worden door de sensor. De gevoeligheid geeft het vermogen aan om op kleine veranderingen te reageren. Daarnaast is het meetbereik een belangrijke specificatie. Het bereik van de helling kan bij sensoren variëren van 10° tot soms 60°. De ruistolerantie moet ook goed zijn, omdat dit de prestaties kan beïnvloeden. Tot slot kunnen trillingen een verstoring veroorzaken in de functionaliteit. Hiervoor zijn weerstandsmaatregelen tegen trilling vereist. Een tilt sensor kan namelijk worden gebruikt op bouwplaatsen of voor terreinvoertuigen. Hier moet hij dan goed tegen bestand zijn.

Een goede tilt sensor aanschaffen

Wanneer u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een kantelsensor, is het op de eerste plaats handig te weten voor welk doeleinde u deze wilt gebruiken. De sensoren komen in verschillende soorten en maten. Bij DIS Sensors wordt specifiek geluisterd naar uw wensen. Ze specialiseren zich in de productie en toepassing. Bovendien zijn ze voorzien van IP66, een geheel gesloten kunststof behuizing. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld ideaal zijn voor het meten van scheefstand bij hoogwerkers of plateaus. De producten zijn betrouwbaar en scherp geprijsd. Bekijk snel de website!

https://dis-sensors.com/nl