Ik wil
Image default
Woning en Tuin

Vanaf welke leeftijd mogen kinderen trampoline springen?

Het is een vraag die al eens gesteld wordt door mensen die een trampoline kopen. Vanaf wanneer zijn kinderen oud genoeg om een trampoline te krijgen? Deze vraag heeft geen eenduidig antwoord, het hangt er natuurlijk vanaf hoe de trampoline gebruikt wordt. Natuurlijk is het de bedoeling om op de trampoline te springen, maar kinderen gebruiken ze ook als relaxplek en om spelletjes op te spelen. Een trampoline kan kleine kinderen ook helpen met hun coördinatie.

Het antwoord op de vraag vanaf welke leeftijd kinderen op een trampoline kunnen springen, is gemiddeld vanaf 4 jaar. Dat is de leeftijd dat kinderen sterkere botten hebben en genoeg controle hebben over hun lichaam. Vanaf 2 jaar beginnen kinderen sterker te worden, hun spieren en botten worden steviger. Zo krijgen ze ook geleidelijk meer controle over hun lichaam. Tegend dat kinderen 4 jaar zijn, kunnen ze zich al springende staande houden op een trampoline. Trampoline springen is ook leerzaam voor hen: hoe moeten ze zich aanpassen aan de vering van de springmat? Hoe moeten ze springen zodat ze hoger gaan? Ze leren zo ook hun knieën te buigen om de sprongen op te vangen en krijgen er sterke spieren van.

Toch is 4 jaar niet de minimumleeftijd om op een trampoline te spelen. Ook voor jongere kinderen is bewegen op een trampoline positief. Ze kunnen erop liggen, rollen en kruipen en doordat de springmat trampoline meebeweegt is dat een andere ervaring dan op gewone grond. Kinderen die al los kunnen lopen en stevig op hun benen staan, kan ja ook voorzichtig op de trampoline laten springen. Ze zullen waarschijnlijk vallen, maar de springmat een zachte ondergrond dus dat is niet erg en op deze manier krijgen ze wel een betere lichaamcoördinatie en zullen ze sneller hun evenwicht kunnen controleren. En natuurlijk zal je kind ook heel erg blij zijn, want trampoline springen is dan nog een groot avontuur!

Voor meer informatie : https://www.trampolines.nl

Gerelateerde artikelen

Nu is de tijd voor dakonderhoud

Ronde tafel eikenhout op maat laten maken

Verhuisdekens om te verhuizen, emigreren, opslag. Verhuisdekens geweven of gestikt.