Ik wil
Image default
Woning en Tuin

Dakkapel aftimmeren kosten

Wanneer er gesproken wordt over het aftimmeren van een dakkapel dan spreekt men over de afwerking van zowel de binnen- als buitenzijde van de dakkapel. Deze afwerking wordt in het geval van een prefab dakkapel grotendeels in de fabriek afgerond. Bij een traditionele bouw of wanneer er casco geleverd wordt, wordt de afwerking vanuit het dak gedaan.

Het aftimmeren van een dakkapel is specialistisch werk en wordt daarom meestal uitgevoerd door een timmerman of dakkapellen specialist. Het is echter ook mogelijk om zelf werkzaamheden uit te voeren. Bijvoorbeeld om kosten te besparen. De kosten die met de afwerking gepaard zijn, hangen van verschillende factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de mate van luxe, afmetingen, opties en materiaalkeuze.

Bespaar op de kosten voor het afwerken van de dakkapel

Wanneer u besluit het afwerken van de dakkapel uit te besteden aan een vakman, dan krijgt u met verschillende kosten te maken. Lees hier alles over: dakkapel aftimmeren kosten. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat de kosten niet onnodig hoog worden. Gelukkig is het vrij eenvoudig om kosten te besparen. Hieronder geven wij u diverse tips die eenvoudig zijn toe te passen.

Zelf materialen inkopen

Een simpele manier om kosten te besparen is door zelf de materialen in te kopen. Zo voorkomt u dat een timmerman of dakkapellen specialist een marge op de inkoopprijs rekent. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om slim inkopen te doen. Bijvoorbeeld tijdens de uitverkoop van een bouwmarkt.

Simpel werk zelf uitvoeren

Complexe werkzaamheden waar u geen verstand van heeft kunt u beter uitbesteden aan een specialist. Andere werkzaamheden op het gebied van een dakkapel aftimmeren en afwerken kunt u zelf uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van lamellen, lampjes en schilderwerk.

Prijzen vergelijken

Wilt u een dakkapel plaatsen en besluit u het aftimmeren en het afwerken van de dakkapel uit te besteden aan een vakman? Dan is het slim om de prijzen hiervan te vergelijken. Een dakkapel offerte vergelijken is tegenwoordig gelukkig erg simpel. Gebruik bijvoorbeeld de gratis dienst van dakkapelplaatsenvergelijker.nl waar u gratis een klus plaatst en vakmannen vaak al binnen 3 uur met een voorstel reageren.

Voor meer informatie :