Ik wil
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn de populairste tuinplanten van 2022!

Dit zijn de populairste tuinplanten van 2022! 

Het voorjaar komt eraan en dat betekent dat we kunnen gaan oriënteren over de invulling van onze tuin. Er zijn verschillende onderdelen die kunnen dienen als een echte aanvulling voor onze tuin. Dit kan variëren van tuinmeubelen tot bloemen en planten. Ben jij van plan om jouw tuin vol te zetten met bloemen en planten? Zo ja, lees dan gauw deze blog, want we behandelen de populairste planten voor 2022. Lees gauw verder en doe inspiratie op voor jouw tuin!

Olijfboom

Dit voorjaar zijn we massaal opzoek naar planten die er tropisch uitzien, maar dan met een gangbare en degelijke uitstraling. De olijfboom is hier een goed voorbeeld van. De olijfboom heeft een hele subtiele uitstraling. De grijsgroene bladeren geven het alleen een exotische en gangbare uitstraling. Een olijfboom hoeft trouwens geen echte boom te zijn. Er zijn ook kleinere formaten. 

Fruitboom

Net als de olijfboom, zorgt de fruitboom voor een exotische uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een sinaasappelboom. Zodra de sinaasappels gaan groeien, komen er extra tropische kleuren tevoorschijn. Hierdoor wordt het juist een opvallendere plant dan bijvoorbeeld de olijfboom. Ook fruitbomen kan je zowel in kleine als grote varianten aanschaffen. 

Strelitzia 

Planten met grote bladeren zijn dit jaar wederom erg populair. De Strelitzia is hier een goed voorbeeld van. Met de grote bladeren en felgroene kleur, zorgt het voor een erg tropische uitstraling. Het is belangrijk om te weten dat een Strelitzia door blijft groeien met genoeg zonlicht. Dit krijgt het niet in een woonkamer, waardoor het dezelfde grootte blijft houden. 

Bamboe

Ben jij opzoek naar een duurzame plant met een sterk karakter? Bamboe staat bekend als een plantsoort dat weinig water nodig heeft om sterk te blijven. Daarnaast staat bamboe bekend als een flexibele en sterke houtsoort. De lichtbruine kleur en de vorm zorgen zo voor een oosterse uitstraling. 

Kunstplanten

Je kan er ook voor kiezen om de bovenstaande voorbeelden aan te schaffen als kunstplant. Het wordt tegenwoordig steeds populairder om over te stappen op kunstplanten. Zo hebben ze geen onderhoud nodig en zien ze er steeds natuurlijker uit. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een kunst bamboe van Leopoldflora. Deze beschikt zo ook over een UV-protectie, waardoor het niet zal verkleuren van een hoop zon. Je kan het zo vrijwel op iedere mogelijke plek plaatsen. Deze kunstplanten geven je zo tegenwoordig genoeg redenen om ze toe te passen in jouw tuin.

https://www.leopoldflora.com/nl/kunstplanten/kunst-bamboe/