Ik wil
Image default
Financieel

De beste boekhoudtips voor 2022

Als ondernemer heb je met enkele verplichtingen te maken. Eén van deze verplichtingen is dat je voor een sluitende administratie/boekhouding moet zorgen. Om zo’n sluitende boekhouding te verkrijgen, moet je hier de nodige tijd aan te besteden. Tevens is het zaak om met enkele handigheidjes aan de slag te gaan; op die manier weet je makkelijker én sneller te boekhouden.

Kies voor een online boekhoudprogramma

Doe jij de boekhouding nu echt nog in bijvoorbeeld Excel? Dan loop je eigenlijk al enkele jaren achter de feiten aan. Je doet er vele malen verstandiger aan om een online boekhoudprogramma te nemen. Dit betekent dat je te allen tijde toegang tot jouw boekhouding hebt. Ongeacht waar je bent. En ongeacht wat je even wilt checken. Doordat jouw boekhouding zich in de cloud bevindt, heb je hier altijd toegang tot.

Schakel specialisten in

Ook kan het absoluut geen kwaad om specialisten in te schakelen. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om een boekhouder of accountant in te schakelen. Zij kunnen je helpen met de boekhouding én kunnen je ook nog voorzien van de juiste tips.

Wil je jouw volledige boekhouding uitbesteden? Ook dat is een goed idee. Hiervoor kun je ook bij een boekhouder aankloppen; hij/zij neemt maar al te graag al het werk voor jou uit handen. Hier verdient hij/zij immers geld mee, terwijl hij/zij het ook leuk vindt om te doen. Jij verdient hier op termijn overigens ook geld mee. Je houdt immers meer tijd over om je op jouw bedrijf te richten.

Kijk eens naar duurzame investeringen

In Nederland is ‘duurzaamheid’ uitgegroeid tot één van de belangrijkste thema’s. Als ondernemer zijnde kun je daar ook perfect op inspelen. Door duurzame investering te doen, kun je namelijk van extra belastingvoordelen profiteren. Op die manier vang je eigenlijk twee vliegen in één klap; zo’n investering doe je immers niet zonder reden.

Maak gebruik van alle mogelijke aftrekposten

Tot slot is het advies om gebruik te maken van alle mogelijke aftrekposten. Hoe je dat het beste kunt doen, is afhankelijk van de rechtsvorm van jouw bedrijf. Doe hiervoor gerust navraag bij een boekhouder of accountant!