Ik wil
Image default
Groothandel

Goedkope wijn

Goedkope wijn kan altijd en wordt ook veel en overal gedronken. Ook de doelgroep is aan het verschuiven. Werd wijn voorheen vooral door de hogere sociale klasse gedronken, nu zitten jong volwassenen en studenten ook vaak aan een goedkoop wijntje. Meestal moet het vooral voor de laatste doelgroep gaan om goedkope wijn. Als er goedkope wijn wordt gezocht, is dat meestal nodig voor grote groepen, feestjes en andere gelegenheden waarbij het budget een grote rol speelt. Goedkope wijn is niet altijd kwalitatief slechte wijn. Wereldwijd hanteren wijnboeren bepaalde criteria waaraan wijn moet voldoen. Maar ook de beste wijnboeren produceren wel eens mindere kwaliteiten wijn, voor dezelfde of een hogere prijs als in de jaren daarvoor.

Rode of witte?

Over smaak valt niet te twisten. De ene persoon drinkt nu eenmaal graag rode wijn, en de ander houdt het liever bij wit. Hierbij houdt het natuurlijk niet op wat betreft wijnsoorten. Er zijn nog talloze variaties, ook in goedkope wijn, die het assortiment flink wat diepte geven. Zo zijn er de rosé wijnsoorten, droge en fruitige wijnsoorten en speelt de streek waarin de druiven groeien ook een grote rol voor de uiteindelijke smaak van de wijn. Goedkope wijn kan goedkoper zijn omdat deze wijn in grotere volumes wordt ingekocht. Hierbij hoeft de kwaliteit niet eens in te leveren. Goedkope wijn kan dus best goede wijn zijn. Vaak wordt gedacht dat goedkope wijn geen echte wijn is maar een slapper aftreksel. Uit smaaktesten is gebleken dat proefpersonen die goedkope wijn en dure wijn proefden, weinig verschil aangaven in smaak.

Supermarkt

Goedkope wijn vind je vaak in de supermarkt. Hier staat vaak een heel assortiment aan verschillende wijnen, in diverse prijscategorieën. Naast de supermarkt is goedkope wijn vaak ook goed online verkrijgbaar. Meestal als je in de supermarkt of in webshops veel goedkope wijn besteld, krijg je nog eens wat korting. Ook de duurdere wijnen worden regelmatig tegen lagere prijzen aangeboden in supermarkten en slijterijen. Dit om de klant kennis te laten maken met deze duurdere wijn en in de hoop dat de klant de goedkope wijn laat staan om de duurdere te gaan kopen. Aan de klant de keus!

Voor meer informatie : https://www.horecagoedkoop.nl/goedkope-wijn-bestellen