Ik wil
Image default
Groothandel

Magneetdozen

Magneetdozen zijn verpakkingen met een sluitklep met een magnetisch vlak. Vaak worden ze gebruikt als cadeauverpakkingen of geschenkdozen, omdat ze erg stevig zijn en een luxe uitstraling hebben.

Magneetdozen als cadeauverpakking

Geschenkverpakkingen met een magnetische sluiting zijn vaak bestelbaar in verschillende maten. Dit is erg handig, omdat er zo altijd wel een verpakking is die geschikt is voor uw product. Ook zijn de dozen in veel verschillende kleuren beschikbaar. Meestal zijn er ongeveer 11 kleuren leverbaar: zwart, wit, zilver, goud, blauw, bruin, roze, rood, geel, groen en nog een aantal kleurencombinaties. Meestal worden de dozen plano aangeleverd, maar ze zijn makkelijk in elkaar te zetten. In de hoekjes van de dozen zitten plakstrips waarmee je de randen aan elkaar kunt plakken. Sommige dozen hebben in plaats van plakstrips een klittenbandsluiting, maar dit is ook erg gemakkelijk te gebruiken. Er zijn zelfs klepdozen met een ingebouwd venster beschikbaar. Dit is een plastic transparant laagje waar je de inhoud van de verpakking doorheen kan zien. De producten in de doos kunnen ook nog ingepakt worden met zacht zijdepapier. Dit is beschikbaar in veel verschillende printjes. Het zijdepapier voorziet de producten van wat extra bescherming en geeft een feestelijke uitstraling aan het cadeau. Leveranciers van magneetdozen kunnen u advies geven van mooie combinatiemogelijkheden van geschenkdozen met zijdepapier.

Andere doeleinden

Magneetdozen kun je goed gebruiken als geschenkverpakking, maar ze zijn ook door hun stevige ontwerp zeer geschikt voor het verpakken van veel andere dingen. Zo kun je er ook kostbare items in verpakken, zoals sieraden, accessoires en kleding. Daarnaast zijn ze te gebruiken voor maaltijdboxen. Voor luxere take-away maaltijden zijn deze klepdozen met magnetische sluiting erg geschikt. Ook zijn ze beschikbaar in meerdere kleuren, waardoor je de dozen helemaal aan kunt passen aan je eigen bedrijf, merk of wensen. Zelfs bedrukking van de dozen is vaak mogelijk. Zo zou je ook nog bijvoorbeeld het logo van je bedrijf op de dozen kunnen laten bedrukken.
Verder worden dit soort dozen ook vaak gebruikt om wijnflessen in te verpakken. Deze kunnen ook bedrukt worden. Daarnaast kan de doos voorzien worden van een laagje foam of karton aan de binnenkant.

Kortom, geschenkdozen en klepdozen met een sluiting met een magneet zijn erg functioneel. Zo hebben ze een stevig ontwerp en een luxe uiterlijk. Ze worden voor veel verschillende doeleinden gebruikt: cadeauverpakkingen, maaltijdboxen, verpakkingen voor kostbare items, etc. Ook kun je ze vaak zelf ontwerpen en je eigen kleuren kiezen. Vaak kun je er zelfs nog je bedrijfslogo op bedrukken.