Ik wil
Image default
Beauty en verzorging

Hoe werkt Botox?

We hebben de afgelopen jaren allemaal wel de verhalen gehoord over hoe een nare fronsrimpel verwijderen een eitje wordt met hulp van het wondermiddel botox. Maar hoe werkt dit middel nu eigenlijk? Waardoor zien mensen er zo snel weer jonger uit?

Botox wordt met betrekking tot cosmetische ingrepen nog niet zo gek lang gebruikt maar  vroeger werd het middel al gebruikt om onder meer migraine en overmatig zweten te behandelen. Eigenlijk per toeval werd er toen ontdekt dat botox ook helpt tegen rimpels. Dit was voor de cosmetische industrie reden genoeg om met dit middel te gaan werken. Botox doet in feite niets anders dan de spieren waarmee het in contact komt zeer effectief te ontspannen. Als de spieren in het gezicht ontspannen zijn dan verdwijnen de plooien in de huid, waardoor uiteindelijk rimpels ontstaan. Botox kan de spieren waarmee het in aanraking komt laten ontspannen omdat het de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier blokkeert.

Er komt een steeds grotere behoefte aan botox behandelingen omdat mensen op steeds jongere leeftijd al last krijgen van rimpels. Deze mensen voelen zich nog erg vitaal en willen helemaal nog geen rimpels krijgen. Hoe kan het nu dat zoveel mensen al op relatief jonge leeftijd rimpels krijgen? Dit heeft alles te maken met onze drukke westerse maatschappij waarin stress voor veel mensen een alledaags fenomeen is. Door stress spannen de spieren van mensen in hun gezicht meer aan en ontstaan er eerder rimpels. Botox kan helpen deze balans te herstellen door spieren te ontspannen waardoor met name dynamische rimpels (oftewel rimpels ontstaan door het aanspannen van spieren) zullen afnemen. Wilt u nu ook af van die rimpels en woont u in de regio rondom Rotterdam? Voor een Botox in Rotterdam kan je het best is langs Injectable klinieken gaan. Voor meer informatie bezoek de website!

Voor meer informatie : http://injectableklinieken.nl