Ik wil
Image default
Beauty en verzorging

REDENEN OM OVER TE SCHAKELEN NAAR Wreedheidsvrije cosmetica

Soms lijkt het wel of het ene huidverzorgingsproduct nog meer beweert dan het andere. En hoewel ze allemaal goed klinken, hoe kan een consument weten welke de waarheid vertellen? Goede vraag! Reclame en marketing zijn twee manieren waarop bedrijven hun producten laten opvallen tussen de andere uit het schap. Maar wat als we u vertellen dat er een manier is om het zelf te controleren? Wreedheidvrij betekent dat het merk of bedrijf zich ertoe verbonden heeft geen van zijn ingrediënten of eindproducten op dieren te testen. Hoewel veel consumenten denken dat het een zaak van het verleden is, is het testen van cosmetica nog steeds een geaccepteerde praktijk binnen de industrie. Dankzij de inspanningen van een aantal organisaties, zoals People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) en Humane Society International, zijn veel consumenten zich er echter van bewust geworden dat dergelijke proeven nog steeds over de hele wereld worden uitgevoerd. Als gevolg daarvan kiezen steeds meer mensen ervoor om wreedheidvrije producten te kopen. Maar de waarheid is dat de omstandigheden en de behandeling van deze dieren niet de enige reden is om te zoeken naar wreedheidvrije producten, hoewel het misschien wel een van de belangrijkste is.

Dierproeven zijn wreed. Daar is geen twijfel over mogelijk. In de cosmetica-industrie bestaat een typische dierproef erin proefdieren te onderwerpen aan huidirritatie-, oogirritatie- en dwangvoedingstests. Bij irritatietests worden chemicaliën of ingrediënten op de geschoren huid van het dier gewreven of in hun ogen gedruppeld om te bepalen of dit een reactie zal veroorzaken. Kracht-voedingsproeven daarentegen duren weken of maanden en vereisen dat de dieren de chemicaliën die worden getest oraal innemen om te zoeken naar tekenen van ziekte of specifieke gevaren voor de gezondheid, zoals geboorteafwijkingen of kanker.

Een korean skincare vochtinbrengende crème zoals COSRX is eigenlijk net als een smoothie voor je huid maken. De sleutel tot alle smoothies is beginnen met de basis: ijs, vloeistof, en fruit. Fruit zorgt voor de kleur en de geur, vloeistof houdt alles in beweging, en ijs maakt het koud en verfrissend. Als je yoghurt of proteïnepoeder toevoegt, heb je een snack; als je wat cacaopoeder en koffie toevoegt, heb je een mokka; gewoon door de ingrediënten een beetje te veranderen, kun je heel andere resultaten bereiken.

De cosmetica-industrie is berucht om haar betrokkenheid bij het uitvoeren van proeven op dieren. Elk jaar worden duizenden dieren gebruikt om de toxiciteit en veiligheid van ingrediënten, kleurstoffen en conserveringsmiddelen in cosmetische producten te testen. Dierproeven zijn het proces waarbij chemische stoffen, geneesmiddelen en consumentenproducten worden getest op mogelijke toxiciteit en schade met behulp van levende dieren zoals muizen, konijnen, ratten, cavia’s, hamsters en vogels. Deze tests worden vaak uitgevoerd door het dier te dwingen een stof in te ademen of in te nemen of op zijn oog of huid aan te brengen. In sommige gevallen boren laboranten zelfs in hun schedel. Helaas voor deze dieren worden er geen verdoving of pijnstillers toegediend tijdens dit traumatische proces, dat enkele uren tot meerdere jaren kan duren, afhankelijk van de duur van het experiment.

https://www.kocosmo.nl/