Ik wil
Image default
Zakelijk

Dazenval geschikt voor Paarden en ander vee

 

Dazenval werking

Om antwoord te geven op de vraag ‘hoe werkt een dazenval’, is het wellicht handig om eerst antwoord te geven op wat een dazenval precies is. De val wordt voornamelijk ingezet om paarden, koeien en ander vee te beschermen tegen dazen. Dazen zorgen altijd voor veel hinder en voor je het weet heb je een dazenbeet. Dit wil je uiteraard voorkomen en vandaar dat er veelal gekozen wordt voor een dazenval.

De werking van de val is heel simpel. De val bestaat uit 2 componenten, een zwarte bal en een kap. De zwarte ronde bal heeft als functie om warmte op te vangen, vast te houden en deze uit te stoten. Dazen en andere vliegen worden namelijk aangetrokken, en zelfs helemaal wild van warmtebronnen. Het volgende component is de kap eromheen. Deze heeft als functie te dazen gevangen te houden zodat ze niet meer vrijkomen en geen overlast kunnen bezorgen. De kap dient altijd met de punt naar boven geplaatst te worden.

 

Dazenval en paarden

De val wordt voornamelijk gebruikt om de overlast voor paarden te verlichten. De val wordt altijd centraal geplaatst, vaak dicht in de buurt van een waterbron. Dazen zijn namelijk veel te vinden bij warmte, water en dieren. Ook is het voor ons een verlichting, want wanneer je je paard verzorgt, of ermee door het land loopt, dan heb ook jij kans op een dazenbeet.

 

Meer informatie over de val vind je www.antivliegenshop.nl

 

Voor meer informatie :