Ik wil
Image default
Vakantie

3 exotische vakantiebestemmingen die je gezien moet hebben

Bij exotische bestemmingen denk je al snel aan Hawaii, de Bahama’s of Bali. Dit zijn natuurlijk ook prachtige plekken, maar er zijn nog zoveel andere, minder bekende, plekken die je gezien moet hebben. Plekken met een ongerepte natuur, verlaten stranden, wuivende palmbomen, exotische restaurantjes, vriendelijke mensen en stralend weer. Of bruisende steden met een swingend nachtleven.

Belize

Belize is een Engelssprekend land, dat grenst aan Mexico en Guatemala. Het bestaat in totaal uit meer dan 400 eilanden. Het is er altijd lekker warm. De temperatuur ligt het hele jaar rond de 30 graden. Veel mensen denken bij Belize aan snorkelen en duiken. Helemaal terecht, maar er is nog veel meer! Naast hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en palmbomen vind je hier ook enorme regenwouden, berggebieden en natuurgebieden met indrukwekkende watervallen. Het land is echt schitterend en veelzijdig. De mensen zijn er heel erg aardig en hulpvaardig.

Miami

Miami is misschien niet de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt bij het woord exotisch, maar toch is niets minder waar. De beste vakantiesites bieden deze stad sowieso aan. Miami ligt in zuidoost Florida aan de Atlantische kust. Je kunt er vanuit Nederland rechtstreeks naartoe vliegen. De meest aangename tijd om de stad te bezoeken is van december tot en met april. Het is dan wat droger en koeler en daardoor voelt het niet zo benauwd aan. Het tropische Miami is vooral bekend vanwege haar unieke sfeer en de prachtige stranden. Veel Amerikanen overwinteren in Miami. Tachtig procent komt uit Zuid- of Midden Amerika, wat de stad een extra exotisch tintje geeft. 

Corsica

Ben je op Corsica dan waan je je soms op Bali. Corsica ligt 180 km ten zuiden van Nice. Het eiland hoort officieel bij Frankrijk. Het zeewater is azuurblauw en helder en de stranden prachtig wit. Corsica is romantisch en stoer tegelijk. Het eiland is nog niet helemaal ontdekt door het massatoerisme, waardoor je er onbewoonde stukken ongerepte natuur kunt vinden. Meer landinwaarts bevindt zich een gebergte met daarin een heleboel middeleeuwse nederzettingen verborgen. Hier kun je mooie en uitdagende wandelingen maken en onderweg afkoelen bij één van de vele watervallen.