Ik wil
Image default
Vakantie

Provence: de perfecte bestemming voor een glamping vakantie

De Franse Provence is wereldberoemd. Zelfs wie de naam “Provence” nog nooit gehoord heeft, heeft weleens foto’s voorbij zien komen van de eindeloze lavendelvelden die deze regio zoveel faam hebben opgeleverd. In het echt zijn die lavendelvelden nog veel mooier. De heerlijke geur van duizenden lavendelplanten is ongeëvenaard.

Maar de Provence is meer dan alleen een kans om een mooie selfie bij de lavendelvelden te maken.

Klimaat

Door de zuidelijke ligging profiteert de Provence optimaal van het heerlijke mediterrane klimaat. Dat betekent: veel zon, amper regen en heerlijk warm weer.

Pittoreske dorpjes

Als je een beetje romantisch aangelegd bent, zwijmel je al helemaal weg bij de lavendelvelden. Maar de authentieke pittoreske bergdorpjes maken je dag helemaal compleet. Wanneer je door de smalle straatjes loopt, merk je al snel dat je looptempo vertraagd. En dat komt écht niet alleen door de steile hellingen. Deze dorpjes helpen je om helemaal tot rust te komen. Je snelle wandeltempo verandert al snel in een relaxte slentergang.

Rhône

Zeg je Rhône, dan zeg je verkoeling. Niks zo lekker als een snelle duik in de rivier. Maar de naam Rhône staatr ook voor heerlijke wijnen.

Alles bij elkaar

Wat is er mooier dan al deze elementen bij elkaar te brengen? Boek een glamping vakantie in de Provence en het is mogelijk. Je accommodatie is een luxe en ruime safaritent of lodge, die van alle gemakken is voorzien. Glamping is de perfecte accommodatie wie in alle luxe will genieten van het buitenleven in de Provence. Lijkt jou dat wat? Kijk dan snel op Glampings.nl en boek direct.

Voordat je het weet zit je daar, met de zon in het gezicht, op een terrasje in één van de pittoreske bergdorpjes, uitkijkend over de eindeloze lavendelvelden en met een glas goede rosé in je hand. Is dat niet de perfecte manier om de dag, samen met je geliefde, af te sluiten?