Ik wil
Image default
Toerisme

5 redenen waarom een reisverzekering vergelijken een must is

Als je zoals ons bent, bereid je je op deze manier voor op een grote reis: Je pakt veel te veel in, realiseert je dat je koffer niet dicht gaat, en begint er dan spullen uit te halen. De snorkelspullen, de sarong, dat tweede jack… die heb je niet echt nodig. Maar er is één ding dat je zeker, absoluut moet inpakken: Een reisverzekering.

Veel mensen wegen de extra kosten af en vragen zich af: “Is een reisverzekering vergelijken het waard?” Meestal is het antwoord een volmondig ja. Dit is waarom.

Verlies niet je vakantie investering

Stel dat je €7.000 betaalt voor een luxe cruise rond de Middellandse Zee voor je 25e huwelijksverjaardag. De dag voor de afvaart maakt jouw moeder een ernstige val en belandt in het ziekenhuis. Wanneer je de cruisemaatschappij belt en uitlegt wat er is gebeurd, leeft men met je mee – maar je krijgt het geld niet terug. In het bedrijfsbeleid staat duidelijk dat er geen terugbetalingen zijn als je binnen 14 dagen voor vertrek annuleert.

In dit soort situaties is een reisverzekering een must. Wanneer je een reisverzekering met annuleringsvoordelen heeft, kun je een vergoeding krijgen voor vooruitbetaalde, niet-terugbetaalbare reiskosten wanneer je moet annuleren om een gedekte reden. Gedekte redenen kunnen situaties omvatten zoals de gedekte ernstige ziekte of verwonding van de verzekerde persoon, een reisgenoot of een familielid; het overlijden van de verzekerde reiziger, reisgenoot of een familielid; een natuurramp of andere gebeurtenis die je bestemming onbewoonbaar maakt; enz.

Medische noodgevallen zijn duur

Denk eens aan dit scenario: Tijdens een rondreis door Argentinië botst een vrachtwagen tegen je huurauto, waardoor je een gebroken been en andere ernstige verwondingen oploopt. Als je in het ziekenhuis aankomt, haal je je verzekeringspas tevoorschijn. Het personeel schudt alleen maar zijn hoofd. Je moet voor de behandeling betalen – en de medische rekeningen lopen al snel in de tienduizenden. Als je een medische evacuatie nodig hebt, kunnen die kosten oplopen tot 200.000 euro of meer, afhankelijk van het land waar je je bevindt en de nabijheid van het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Wanneer je een reisverzekering met medische noodvoorzieningen hebt, kan deze dekking bieden voor verliezen als gevolg van gedekte medische en tandheelkundige noodgevallen die zich tijdens uw reis voordoen. Medisch vervoer in noodgevallen kan het medisch noodzakelijke vervoer naar de dichtstbijzijnde geschikte medische faciliteit vergoeden, evenals de kosten om je naar huis te brengen na een gedekte verwonding of ziekte. Het personeel van een verzekeraar kan zelfs de betaling vooraf regelen voor medische noodhulp. Het resultaat: Als je je afvraagt “is een reisverzekering het waard?”, weeg dan de kleine kosten van het kopen van een verzekering af tegen de enorme kosten van een medische noodsituatie in het buitenland.

Voorkom onderbreking van je vakantie

Een vakantie is echt een investering in je geluk. En als die vakantie begint met een geannuleerde vlucht, een gemiste aansluiting, een vermiste tas of een ander reisprobleem, vervaagt dat gelukkige reisgevoel.

Een reisverzekering kan helpen om deze situaties te verbeteren. Uitkeringen bij reisvertraging kunnen je vergoeden voor extra accommodatie-/reiskosten en verloren vooruitbetaalde kosten als gevolg van een gedekte vertrekvertraging van zes uur of meer. Bagagevertraging kan je vergoeden voor de redelijke extra aankoop van essentiële zaken tijdens de reis als je bagage 24 uur of langer vertraagd is of verkeerd wordt vervoerd door een luchtvaartmaatschappij. Er zijn nog meer voordelen voor andere veel voorkomende reisongevallen, dus controleer het plan om te zien wat is inbegrepen.

Reisverzekering vergelijken Aruba

Goed nieuws: Aruba is open voor reizen. Maar je moet je wel aan enkele regels houden. Nu het land worstelt met de COVID-19 uitbraak, zijn de reisbeperkingen op Aruba toegenomen. Een van de reisvereisten voor Aruba is de noodzaak van een reisverzekering. Als je naar Aruba reist, zorg er dan voor dat je de nodige medische reisverzekering hebt voor de duur van het verblijf.

Op dit moment eisen de grensbeambten dat bezoekers een specifieke COVID-verzekering voor Aruba kopen. Deze is in Aruba verkrijgbaar voor ongeveer €30 per persoon, per verblijf (kosten afhankelijk van leeftijd). Er zijn enkele uitzonderingen op deze eis. Bezoekers die het land binnenkomen en verlaten op dezelfde dag, transferpersoneel en passagiers die geen bagage controleren en kinderen van 13 jaar en jonger zijn allemaal vrijgesteld van deze verzekering. Kortom, een reisverzekering vergelijken voor Aruba is noodzakelijk.

http://vergelijkenvanreisverzekeringen.nl