Ik wil
Image default
Onderwijs

Op zoek naar een goede en betaalbare rijschool?

Het zoeken en vinden van een rijschool is in principe heel makkelijk. Een keuze maken, is echter lastiger dan dat. Dit komt omdat het aanbod van rijscholen enorm groot is. Ondanks het feit dat het aantal gecertificeerde rijinstructeurs blijkt af te nemen, was begin vorig jaar het aantal in Nederland nog steeds 14.343. Maak daar maar eens een keuze! Natuurlijk is het zo dat je een rijschool bij jou in de buurt zoekt, maar ook daar heb je waarschijnlijk meerdere mogelijkheden. Aan de hand van Rijschool Troy uit Utrecht als voorbeeld, geven wij je een aantal aandachtspunten bij het selecteren van een goede rij-opleider. 

Even kennismaken

Belangrijk aan het uitkiezen van een rijschool die bij jou past, is dat je vooraf even kennis kunt maken. Niet alleen is het belangrijk dat jij zelf van te voren even wat research doet. Hoe lang bestaat de rijschool al en hoeveel ervaring hebben ze? Wat is het slagingspercentage en wat zijn de beoordelingen en ervaringen? Door dit uit te zoeken, weet je al een beetje met wie je te maken hebt en of de rijschool bij je past. Een goede rijschool biedt een gratis proefles. Dit is voor beide partijen goed. Enerzijds kun jij zo kennismaken met de rijschool, het autorijden, de auto én de instructeur. Anderzijds kan de instructeur inschatten hoeveel lessen je ongeveer nodig zal hebben en je zo een goed aanbod doen. 

Het prijskaartje 

Je rijbewijs is hoe dan ook prijzig. Ook wanneer je (in een uitzonderlijk geval) slechts een paar lessen nodig hebt, lopen de kosten al tot honderden of zelfs duizend(en) euro’s op. Dit zijn niet alleen de lessen, maar ook je theorie-examen en praktijkexamen. Ondanks het feit dat de kosten van rijlessen steeds hoger worden, hoeft een goede rijschool niet de duurste te zijn. Zo biedt de rijschool in Utrecht al lessen vanaf 30 euro én ontvang je als student zijnde extra korting. Ook kun je een lespakket afnemen, waar je ook weer geld mee bespaart. 

Jouw wensen voorop

Iedere rijschool wil geld verdienen, dat staat. Maar rij-opleiders met passie zullen echt streven naar jouw doel: je rijbewijs halen. Een goede rijschool biedt jou dus verschillende voordelen, waardoor het voor iedere partij zo leuk en makkelijk mogelijk wordt. Inschrijfkosten zijn bijvoorbeeld echt niet nodig en een gratis herexamen bewijst ultieme service (en is een beetje pijn verzachtend) voor jou als klant. Vanaf €30,- per les en een minimale leeftijd van 16,5, kun jij in een moderne lesauto op weg naar jouw rijbewijs.

Succes!

Voor meer informatie :