Ik wil
Image default
Zakelijk

Carbon kent veel toepassingen

Carbon is niet bij iedereen even bekend als grondstof voor bepaalde producten maar het wordt voor meer gebruikt dan je misschien zou denken. Het staat ook bekend onder de naam koolstof en kan voor de fabricage van talloze producten ingezet worden.

Veel stukjes maken samen het weefsel

Als je duizenden carbonvezels aan elkaar maakt ontstaat daarmee carbonweefsel, ook wel bekend als koolstofgaren. Dit weefsel kan op zich al gebruikt worden om bepaalde producten mee te maken maar in combinatie met kunsthars kent het nog veel meer toepassingen. Carbon zorgt voor een versteviging van het hars.

Veel gebruikt samen met kunsthars

Carbon met kunsthars heeft specifieke eigenschappen die voor bepaalde producten uitermate geschikt zijn. De combinatie weegt weinig dus als het materiaal gebruikt wordt om orthopedische hulpmiddelen te maken bieden deze een goed draagcomfort en vormen geen zware ballast.

Ook populair voor sportartikelen

Daarnaast wordt het ook veelvuldig toegepast bij diverse sportartikelen. Zeker in de watersport is het populair, mede door het lichtgewicht maar ook doordat het goed bestand is tegen water en hoge temperaturen en het niet roest. Als je ervoor kiest een kano of surfplank te maken van dit materiaal kun je er zeker van zijn dat deze makkelijk te hanteren is, goed blijft drijven en ook niet snel slijt onder de invloed van water en zuurstof. Op die manier heb je een goed product waar je lang plezier van kunt hebben.

Voor meer informatie :