Ik wil
Image default
Onderwijs

In het onderwijs is ruimte voor ontwikkeling

In het onderwijs is het niet alleen belangrijk dat je jouw leerlingen blijft motiveren, maar ook jezelf. Ook in het onderwijs zijn er genoeg dingen die kunnen blijven ontwikkelen. Het is belangrijk dat er een goede balans blijft tussen de kennis die je zelf hebt over het vak en de manier van hoe je dit overbrengt op de leerling. Dit kan soms lastig zijn. Met een cursus coaching onderwijs worden verschillende aspecten bekeken waarmee je de manier van lesgeven kunt verbeteren. Een voorbeeld van een van deze cursussen is de didactisch coachen cursus. Deze cursus leert jou door middel van feedback op een motiverende en aanmoedigende manier te kijken naar hoe het onderwijs verbeterd kan worden. 

 

Met een kritische blik 

 

Bij een didactisch coachen cursus leer je niet alleen kritisch kijken naar jouw manier van lesgeven, maar bij deze cursus leer je ook hoe je de manier van feedback geven kunt toepassen bij je leerlingen. Met zo’n cursus coaching onderwijs profiteer je dus niet alleen zelf, maar heeft het ook een positief effect op je leerlingen. Je leerlingen gaan bewust nadenken over bepaalde keuzes en stappen in het vak. Je maakt hiermee de toegankelijkheid groter en het plezier van je leerlingen om te leren wordt hiermee vergroot. 

 

Niets is voor altijd 

 

In het onderwijs zijn bepaalde technieken die je kunt toepassen. Als je een tijdje in het onderwijs zit, dan heb je voor jezelf een passende methode gevonden waarmee jij graag les geeft. Toch moet je met de tijd mee gaan en zul je bepaalde aanpakken moeten aanpassen. Jezelf ontwikkelen is moeilijker dan je wellicht in eerste instantie denkt. Hierdoor kan je stress ervaren en in sommige gevallen leidt dit tot een burn out. In deze situatie wil je vanzelfsprekend niet belanden en het is daarom raadzaam om een cursus coaching onderwijs te volgen.  

 

Het onderwijs blijft interessant 

 

Het ontwikkelen van je methoden kan erg leuk zijn. De meeste mensen vinden het ook leuk om met nieuwe dingen bezig te zijn. Het maakt je actief en het is interessant om aan het werk te gaan. Deze positieve uitstraling werkt niet alleen positief op jezelf maar heeft ook een positieve werking op je leerlingen.