Ik wil
Image default
Bedrijven

Babykleding kopen

Gefeliciteerd! Je bent in verwachting. Deze baby is het kostbaarste geschenk dat je ooit zult krijgen. Je kunt niet wachten om te nestelen en de eerste outfit samen te stellen en de beste stukken te verzamelen voor de eerste garderobe van dit nieuwe leven. Als je baby kleding koopt, wil je er zeker van zijn dat je baby zich comfortabel en veilig in de outfit zal voelen. Je wilt ook dat de baby alle stijl en comfort heeft in elk kledingstuk waarin je hem kleedt. Met zoveel stijlen, merken en stoffen van babykleding op de markt, kan het overweldigend zijn om de juiste te kiezen voor je baby.

Materiaal

Stel je voor dat een schattige kleine baby zich bij je gezin heeft gevoegd. Je eerste reactie is om je dierbare baby te willen aankleden in funky, trendy, heldere en soms dure kleding om alle overdaad aan schattigheid aan te vullen. Er zijn echter momenten waarop die schattige outfits een andere prijs hebben dan geld, sommige baby’s beginnen huiduitslag en andere huidirritaties te krijgen. Vaak is de stof van de kleding de boosdoener.

Baby’s, vooral pasgeborenen, hebben een zeer gevoelige huid. Dus bij het kopen van babykleertjes zouden de meeste ouders liever kledingstukken moeten uitkiezen die van katoen zijn gemaakt. Er zijn echter ook alternatieven stoffen op basis van soja die duurzaam zijn en zijdezacht, perfect dus voor babykleding.

Vermijd felle kleuren omdat deze fluorescerende stoffen kunnen bevatten. Babykleding gemaakt van materialen zoals nylon en polyester kan huidgevoeligheid en ongemak veroorzaken vanwege hun onvermogen om vocht op te nemen en de lichaamstemperatuur van baby’s te reguleren, het is dus aan te raden om deze te vermijden. Kijk eens bij Quapi voor wat inspiratie.

Veiligheid

Bij het kopen van babykleding is veiligheid essentieel en dat wordt soms over het hoofd gezien. Elk jaar worden miljoenen babykleding teruggeroepen omdat ze niet aan de veiligheidsnormen voldoen. Daarom is het van vitaal belang om babykleding te kopen die geen veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

Koop geen babykleding met versieringen zoals strikken, knopen, bloemen en haken omdat ze verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Als een stuk versieringen moet bevatten, moeten deze stevig bevestigd zijn. Vermijd ook het plukken van kleding met trekkoorden en taillebanden, omdat ze gevaar voor verwurging opleveren.

Wanneer u baby nachtkleding koopt, kies dan voor materiaal die gemaakt is van vlamvertragende stoffen of nauwsluitende kleding om baby’s te beschermen tegen brandwonden. Dit is met name van toepassing op baby nachtkleding in de maten 9-14 maanden, baby’s zijn in deze fase namelijk erg mobiel.

Maat

Een schattig babyjurkje voor je baby kopen om het te klein te vinden, is een teleurstelling en een gedoe van tijd en moeite om te ruilen. Zorg ervoor dat je kleding koopt die goed bij de baby past. De juiste maat is niet alleen comfortabel, maar zorgt er ook voor dat de baby gemakkelijk kan bewegen. Baby’s groeien verbazingwekkend snel, houd rekening met de groeisnelheid wanneer u aankopen doet. Hierdoor is het dus handig om kleding in de sale te kopen. Kijk daarom eens bij Quapi sale om de beste kleding te kunnen scoren.