Ik wil
Image default
Cadeau

Hoe kies je het beste kerstpakket?

Als ondernemer is het gebruikelijk om je collega’s een kerstpakket te geven. Maar hoe kies je nou welk kerstpakket je wilt geven? Als je een groot bedrijf hebt moet je vaak ook rekening houden met een aantal wensen. Stel je voor dat één van je collega’s vegetarisch is, dan is een vleespakket niet de beste optie. Maar hoe moet je dan zo een kerstpakket samenstellen? Hieronder volgen een aantal tips.

Tip 1 – Ken je collega

In eerste instantie is het belangrijk dat je je collega’s kent. Je moet dus niet een pakket samenstellen naar je eigen voorkeuren. Het is dus goed om te weten waar je collega’s blij van worden en welke wensen zij hebben. Zo kun je bijvoorbeeld met een aantal collega’s gaan samen zitten om ook hun input te verzamelen en op basis daarvan een keuze maakt.

Tip 2 – Hou het algemeen

Als je je collega’s niet zo goed kent kun je het kerstpakket het best algemeen houden. Als je bijvoorbeeld bij een bedrijf werkt met meer dan 50 werknemers dan is het lastiger om een keuze te maken die gebaseerd is op de wensen van je collega’s. Dan kun je het best een kerstpakket kopen waar voor iedereen wel iets in zit. 

Tip 3 – Stel je pakket online samen

Er zijn verschillende manieren om een kerstpakket samen te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op kleur, thema en specifieke artikelen. Ook kun je kerstpakketten met elkaar vergelijken om zo te zien wat de verschillen zijn en dan kun je kijken wat je er wel en niet in wil hebben zitten. 

Tip 4 – Bestel op tijd

Je wilt de kerstpakketten natuurlijk wel op tijd binnen hebben anders heb je er natuurlijk niks aan. En aangezien iedereen rond dezelfde tijd een kerstpakket besteld is het verstandig om hier vroeg bij te zijn. Je wilt natuurlijk niet dat je collega’s met kerst zonder een kerstpakket komen te zitten.

Tip 5 – Maak iets bijzonders van het geef-moment

Als je de kerstpakketten op een leuke manier geeft, dan maak je er een speciaal moment van. Denk bijvoorbeeld aan een drive-in. Op deze manier is het leuk om je kerstpakket te krijgen en zo houden je collega’s er een leuke herinnering aan over. Tijdens corona kwam dit concept vaak voor, omdat collega’s niet op kantoor mochten komen en ze dus op een andere manier hun kerstpakket zouden moeten ontvangen. En dit is natuurlijk heel wat makkelijker dan de kerstpakketten rond te brengen.