Ik wil
Image default
Cadeau

Wat heb je nodig voor een aanzoek?

Je wil dus je vriendin ten huwelijk vragen? Top! Voor een geslaagd huwelijksaanzoek heb je slechts drie zaken nodig: een ring, een goede locatie en een goede openingszin. 

Een ring voor het aanzoek

Als je een aanzoek gaat doen, wil je waarschijnlijk weten hoeveel een verlovingsring kost. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mannen tussen de €500 en €900 spenderen aan een verlovingsring. Natuurlijk zijn er een paar uitzonderingen, waarbij men een pak meer geld uitgeeft, maar dit geeft alvast een indicatie van het gemiddelde budget. 

Je hoort soms mensen zeggen dat je twee maandlonen aan een verlovingsring moet uitgeven. Dat is echter een marketingtruc van een diamantbedrijf. Hier is dus helemaal niets van aan. Je hoeft jezelf dus geen zorgen te maken wanneer jouw verlovingsring minder kost. 

De stijl kies je natuurlijk helemaal zelf. Er zijn vele mogelijkheden: goud of zilver, met één of meerdere edelstenen, met een smalle of iets bredere band, enzovoort. Verder zijn er verschillende stijlen om uit te kiezen. Je kan bijvoorbeeld voor een strakke moderne ring gaan, eentje met een klassieke vormgeving of een eigentijdse verlovingsring. 

Een romantische locatie

Verder heb je nog een romantische locatie nodig. Natuurlijk kan je simpelweg thuis een aanzoek doen, maar zorg dan wel voor een romantische setting. Toch kiezen de meeste mannen ervoor om hun vriendin mee te nemen naar een speciale plaats, zoals een luxe hotel, een sfeervol park of een chique restaurant. Vraag jezelf wel even af of je voor een private of publiek aanzoek gaat. Niet iedereen wil namelijk in de spotlight van omstaanders staan. 

Sommige locaties vragen wat meer voorbereiding. Je kan bijvoorbeeld een hotelkamer laten versieren, of de verlovingsring aan de kelner van een restaurant geven zodat hij die in een glaasje champagne kan verstoppen. Denk hier tijdig aan.

Enkele woordjes

Je hoeft geen lange speech te schrijven voor je huwelijksaanzoek, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je je aanzoek een beetje aankleedt. Vraag dus niet meteen “wil je met me trouwen”, maar vertel waarom je haar en jullie relatie zo speciaal vindt. 

Omdat je waarschijnlijk zenuwachtig bent tijdens het aanzoek, kan je dit best op voorhand voorbereiden. Schrik dat je niet uit je woorden komt? Neem dan een spiekbriefje mee met je tekst op.