Ik wil
Image default
Cadeau

Hoe weet je welke envelop je het beste kunt gebruiken?

Enveloppen zijn te verkrijgen in verschillende maten en soorten. Zo heb je bijvoorbeeld A3, A4, EA4, C5 en EC5 enveloppen. Dit is nog maar een klein deel van alle maten enveloppen. De goede envelop kiezen kan lastig zijn. Lees hier wat tips en informatie wat kan helpen bij het kiezen van de goede envelop.

3 handige tips

Tip 1: beschermende enveloppen zijn het handigst bij het opsturen van kwetsbare producten of post.

Tip 2: wanneer je je eigen logo op een envelop wilt laten printen, is het handig om te weten dat je dan nooit moet kiezen voor een envelop met een venster. Deze kan smelten door de laserprint.

Tip 3: een hele handige tip is om altijd een envelop te pakken die tenminste 1 centimeter groter is dan de papieren die je wilt versturen. Zo voorkom je dat het niet past of dat je de envelop niet meer dicht krijgt.

Soorten enveloppen

Zoals eerder verteld zijn enveloppen te krijgen in een aantal soorten. Voorbeelden hiervan zijn de volgende:

–          Akte enveloppen

–          Paklijst enveloppen

–          Standaard enveloppen

–          Circulatie enveloppen

–          Enveloppen met zijvouw

–          Etc.

Maten enveloppen

Afhankelijk van wat je wilt versturen zijn enveloppen ook te verkrijgen in verscheidene maten. De veel gebruikte A4 envelop heeft een afmeting van 22 bij 31.2 centimeter. De A5 envelop is bijvoorbeeld weer kleiner en de A3 envelop is groter. Een geschreven brief of blaadje zou je kunnen dubbelvouwen waardoor je een kleinere envelop nodig hebt. Maar bij brieven die bijvoorbeeld niet mogen kreuken is het netjes om gewoon een A4 envelop te kiezen.

https://luchtkussengigant.nl/luchtkussen-enveloppen/kartonnen-enveloppen-a3-formaat-320-x-455-wit/