Ik wil
Image default
Gezondheid

Een aantal tips om haaruitval tegen te gaan

Je hebt je vast wel is afgevraagd hoe het komt dat je haar uitvalt. Het kan heel frustrerend zijn om je haar uit te zien vallen, vooral als je merkt dat je vroeger veel meer haar had. Maar waar ligt het dan aan en hoe kun je haaruitval nou tegen gaan?

In de herfst en winter valt je haar meer uit, dit komt omdat de zon dan niet goed doorkomt en de zon zorgt er juist voor je haar beter gaat groeien. Maar teveel zon kan het juist weer beschadigen. Een aantal andere oorzaken voor het uitvallen van je haren zijn dat je niet de juiste shampoo of conditioner gebruikt, dat je het geërfd hebt, dat je veel stress ervaart, dat je niet de benodigde voedingsstoffen binnen krijgt of dat je je haar overstyled. Maar hoe zorg je ervoor dat je haar minder uitvalt?

Tip 1 – Gezond en gevarieerd eten

Het is belangrijk dat je verschillende vitamines binnen krijgt. Denk aan vitamine B (aardappelen), vitamine C (sinaasappel), zink (kaas), ijzer (brood) en eiwitten (vlees). Als je het lastig vindt om deze voedingsstoffen binnen te krijgen kun je altijd nog voedingssupplementen nemen. Op deze manier ben je er zeker van dat je alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt.

Tip 2 – Drink genoeg water

Het is ook belangrijk om gehydrateerd te blijven. Water zorgt er voor dat je haar goed wordt opgebouwd. Daarom is het belangrijk om elke dag 1.5 á 2 liter water te drinken.

Tip 3 – Blijf in beweging

Door in beweging te blijven stimuleer je je bloedsomloop en dit heeft positieve effecten op je haargroei. Als je bijvoorbeeld s’avonds een wandeling maakt of als je vaker de trap neemt in plaats van de lift dan kun je haargroei stimuleren. 

Tip 4 – Probeer niet veel te stressen

Stress is slecht voor de haargroei. Het is daarom belangrijk om stress te vermijden en rustmomenten in te plannen. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdmassage of om gewoon even lekker niks te doen.

Tip 5 – verminder beschadiging door externe factoren

Het uitvallen van je haar hangt ook vaak samen met externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van beschadigende haarproducten. Of het overmatig föhnen/stylen van je haar. Strakke haarstijlen zoals een paardenstaart of een vlecht kunnen er ook voor zorgen dat je haar uit gaat vallen. Of als je te lang in de brandende zon zit. Als je dit vermindert, zou je haargroei gestimuleerd kunnen worden.

Merk je dat dit allemaal niet helpt, dan kun je altijd kiezen voor een alternatieve optie. Zo kun je bijvoorbeeld bij Smooth Laser Clinic een behandeling ondergaan die ervoor zorgt dat je haar wordt gehydrateerd. Deze behandeling wordt XL Hair genoemd.