Ik wil
Image default
Adverteren

SEO specialist | Ralf van Veen

De werkzaamheden van een SEO specialist

In dit artikel neem ik u mee in wat de werkzaamheden als SEO specialist voornamelijk inhouden. Er is een groot verschil tussen de werkzaamheden van een SEO freelancer en dat van een in-house SEO specialist. Het eerste grote verschil is dat een SEO freelancer vaak bezig is met meerdere klanten. Dit kan, bij sommige SEO freelancers, zelfs oplopen tot 15-20 klanten. Dit betekent dat er op 20 websites moet worden gelet en alle problematiek die hierbij komt kijken.

SEO is een vaak waarbij veel komt kijken en voor veel mensen erg ingewikkeld is. Dit komt doordat het verschillende disciplines bij elkaar brengt die allen goed op elkaar moet kunnen aansluiten. Hieronder neem ik u mee in de verschillende gebieden van SEO. Hierbij wordt vooral de technische kant van SEO besproken omdat dit een grote impact heeft op de gebruikersvriendelijkheid van een website.

Technische SEO

De technische SEO is een vakgebied binnen de SEO die de achterkant van een website beïnvloed. De technische SEO kan worden onderverdeeld in de linkstructuur, website snelheid en de code achter de website.

De website snelheid is een groot aspect van de gebruikersvriendelijkheid en dit is tevens een aspect dat steeds belangrijker wordt. Een onderdeel van de website snelheid is niet alleen belangrijk op desktop maar ook voor mobiele SEO. Op de mobiele SEO is het belangrijker doordat personen vaak onderweg zijn wanneer ze op hun mobiel zitten te browsen. Dit betekent dat deze personen nog meer waarde hechten aan de website snelheid dan andere mensen.

Als freelance SEO speel ik hier vaak op in door de website mobile first te maken. Hierbij focus ik een groot deel van mijn aandacht op de mobiele versie van een website. Daarmee specifieker zelfs op de website snelheid van de mobiele versie van een website.

Na de technische SEO wordt er vaak doorgegaan met link builden. Dit is het proces van het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van andere websites naar de website van een klant. Als SEO freelancer ben ik vaak bezig met dit proces voor veel van mijn klanten. Een belangrijk aspect hierbij is de kwaliteit van de websites die een link naar de website van een klant plaatsen. Daarnaast is de relevantie van een backlink belangrijk.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden in de zoekmachines? Wilt u meer weten omtrent technische SEO van een website of het link builden. Neem dan eens een kijkje op https://ralfvanveen.com.

Voor meer informatie : https://ralfvanveen.com