Ik wil
Image default
Beauty en verzorging

Nieuw huis kopen? Lees eerst dit!

Er komt een moment in ieders leven dat het eindelijk tijd is om het huis uit te gaan. Of het nou het huis is waar je bent opgegroeid, samen met je ouders, of het huis waar je al een aantal jaren op jezelf hebt gewoond. Er zijn een hoop dingen waar je op moet letten als je een nieuw huis wil kopen. Zorg sowieso altijd dat je goed het internet af zoekt naar alle tips en trucs. Laat je goed informeren en zorg dat je zeker weet wat al je opties zijn en of dit echt is wat je wilt. Hier zijn een paar dingen die echt moet vragen als je langs gaat bij de huidige bewoners.  

Vraag altijd of er ergens schade is. Schade kan verschillende dingen zijn. Van lekkage tot een kapotte ruit of deur. Als er ergens een enorme lek in het dak zit, is het misschien geen goed idee om het te kopen. Vraag ook wanneer het dak voor het laatst is gecheckt en opgeknapt. Dit is vooral belangrijk voor huizen met een rietendak. Deze moeten nou eenmaal om de zoveel tijd vervangen worden, anders gaat het erg lekken en ben je meer geld kwijt als wat je gedacht had. Wat kost een rieten dak nou helemaal? Dat is toch niks meer als een droog hoopje gras. Rieten daken kosten een godsvermogen. Ik zou het er maar niet op wagen.  

Vraag ook of er recentelijke onenigheden zijn geweest tussen de huidige bewoners en de buren. Vervelende buren kunnen je het leven zuur maken. Het zou vervelend zijn als je een top huis gevonden denkt te hebben en het blijkt dat je buren elke woensdag om 4 uur nachts keiharde heavy metal muziek draaien. Niemand zit te wachten op een aflevering van bonje met de buren waar jij de hoofdrol in speelt. 

Voor meer informatie : http://www.rietwerk.nl