Ik wil
Image default
Rechten

Mediation versus overlegscheiding

Als je huwelijk eindigt, komt daar erg veel bij kijken. Het is een emotioneel erg zware periode waarin er ook nog eens vanalles geregeld moet worden. Dat terwijl er vaak geen tijd en rust is om de scheiding te verwerken. Het is dus een heel moeilijke situatie waar je in komt te zitten. Door alle emoties is het ook moeilijk om al die verantwoorde beslissingen te nemen, daarom zijn er dan ook veel mensen die baat hebben bij goed advies en een goede begelieding.

Er zijn verschillende vormen van begeleiding en het hangt van de situatie af welke het best geschikt zijn. Maar er zijn er twee die de voorkeur zouden moeten krijgen: mediation en overlegscheiding. Deze methodes gaan uit van een scheiding in overleg. Bij mediation zit je samen met je partner aan tafel voor overleg, bijgestaan door een mediator Delft. Jullie bestreken samen belangrijke beslissingen over de woning, de zorg over de kinderen, bezittingen, pensioenopbouw enzovoort. De mediator begeleidt, maar is neutraal en zal zelf geen beslissingen nemen. Een overlegscheiding is minder bekend maar heeft ook veel voordelen. Een overlegscheiding is een combinatie van overleggen op een respectvolle, eerlijke wijze en toch een eigen adviseur hebben. De scheiding verloopt eigenlijk in teamverband. Beide partijen worden bijgestaan door een advocaat Den Haag en door een psycholoog, zo hebben ze elk eigen ondersteuning en wordt er ook aandacht besteed aan de emotionele gevolgen van de scheiding.

Bij zowel mediation als een overlegscheiding ligt de focus op het voeren van overleg en in overleg beslissingen nemen, maar in wezen verschillen deze trajecten van elkaar. Elke persoon moet voor zichzelf op een rijtje zetten welke mogelijke problemen er spelen en waar er behoefte aan is, zo kunnen jullie het best kiezen welke vorm van begeleiding er het best bij jullie situatie past. Bij mediation en overlegscheiding is het belangrijk dat beide partners achter deze vorm van begeleiding staan.

Voor meer informatie : https://www.ebhlegal.nl

Gerelateerde artikelen

Juridisch advies te Antwerpen

Schakel uw advocaat in Antwerpen op tijd in

Hulp bij letselschade: dit is de rol van letselschadebureau.nl