Ik wil
Image default
Rechten

Heb je een echtscheidingsadvocaat Zwolle nodig om een echtscheidingsconvenant op te stellen?

Woon je in de omgeving Zwolle en heb je een echtscheidingsadvocaat Zwolle nodig, lees dan verder. Hebben jij en je ex-partner besloten om een echtscheiding aan de vragen, dan moeten jullie waarschijnlijk een echtscheidingsconvenant opstellen. Het is wijs om dit in overleg met een echtscheidingsadvocaat Zwolle te doen zodat je zeker weet dat al je belangen behartigd worden in dit moeilijke proces en dat alle afspraken met je ex-partner goed opgesteld, gecontroleerd en beoordeeld worden.

Wat is een echtscheidingsconvenant precies?

Wanneer je gaat scheiden van je partner dan moeten er bepaalde afspraken worden gemaakt. Denk aan verdeling van inboedel, financiën, woonruimtes etc. Deze afspraken worden vervolgens, wanneer jullie het eens zijn, vastgelegd in het echtscheidingsconvenant. Wanneer je een goede verhouding hebt met je ex-partner zal dit proces snel en soepel verlopen. Is dit echter niet het geval, dan kan het wel eens knap lastig worden om deze afspraken op een eerlijke manier te maken. Dan is het handig om een echtscheidingsadvocaat Zwolle in te schakelen die als mediator kan handelen om het scheidingsproces te versnellen.

Wat gebeurt er na het opstellen van het echtscheidingsconvenant?

Wanneer jullie het eens zijn geworden en alle afspraken zijn opgesteld dan kan je echtscheidingsadvocaat Zwolle een verzoek indienen bij de rechtbank. Vanaf dan zal het vrij snel gaan, omdat de rechter over minder zaken besluiten hoeft te nemen. Is het jullie niet gelukt om een echtscheidingsconvenant op te stellen samen, dan zullen jullie beiden voor de rechter moeten verschijnen waarbij jullie allebei bijgestaan worden door een advocaat. Ook eventuele kinderen zullen in de rechtbank aanwezig moeten zijn. Dit is natuurlijk niet de ideale situatie, aangezien dit veel tijd, geld en mentale kracht kost. Probeer er dus eerst altijd met je ex-partner zelf uit te komen met een gezamenlijke echtscheidingsadvocaat Zwolle.

Echtscheidingsadvocaat in Zwolle zoeken

Welke situatie ook op jou van toepassing is, EchtscheidingsrechtAdvocaten.nl kan je bijstaan in het vinden van de perfecte advocaat voor jouw zaak. Dien een verzoek in en een jurist zal zorgvuldig jouw zaak bekijken en een voorstel doen voor een passende advocaat. Vervolgens ben je helemaal vrij om te kiezen of je wel of niet met deze advocaat in zee wilt gaan. EchtscheidingsrechtAdvocaten.nl brengt je in contact de echtscheidingsadvocaat Zwolle die jouw scheidingsproces een stuk eenvoudiger maakt!