Ik wil
Image default
Onderwijs

Rijden zonder rijbewijs? Niet doen!

Na een paar rijlessen, denk je dat je klaar bent met leren. Het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je blijft leren, zelfs nadat je je rijbewijs hebt gehaald; hoe meer ervaring, hoe beter. Zelfs ervaren bestuurders met veel kilometers op hun palmares kunnen ongelukken krijgen. Neem autorijden nooit voor lief.

Gevaarlijke omstandigheden

U bent nog een beginnend bestuurder, en er zijn tal van omstandigheden waarmee u niet vertrouwd bent. Als gevolg daarvan zult u bij een vervelende omstandigheid ongetwijfeld snel in paniek raken en niet weten wat u moet doen. Bovendien is uw reactietijd veel trager dan die van een bestuurder met een geldig rijbewijs. In het ergste geval kan dit tot ongelukken leiden – zoals een aanrijding met iemand die u niet op uw geweten had!

Bovendien, als u betrokken bent bij een ernstig auto-ongeluk zonder een geldig rijbewijs, is het onwaarschijnlijk dat de verzekering het dekt en zult u verantwoordelijk zijn voor de kosten. Is het niet zo dat uw geld beter elders besteed kan worden? Bijvoorbeeld aan rijlessen.

Raak nooit in paniek in een nieuwe omgeving tijdens het rijden, en probeer altijd uw kalmte te bewaren en correct na te denken.

Hoeveel boete voor rijden zonder rijbewijs?

Wil je geld besparen op rijlessen door in het geheim van je vrienden of familie te leren? Natuurlijk, lessen van vrienden of familieleden zijn gratis. Als alternatief, nietwaar? Als je door de politie aan de kant wordt gezet, zal het ontbreken van een rijbewijs ertoe leiden dat je je portemonnee wijd open moet trekken. Als een politieagent om je rijbewijs vraagt, ben je verplicht het te tonen.

De boete voor het rijden zonder rijbewijs bedraagt 340 euro. Als u volhardt in het de weg op gaan ondanks het feit dat u uw rijbewijs niet heeft, krijgt u een boete van 400 euro. Daarbovenop krijgt u een week voorwaardelijk als bonus. Het is in wezen een gevangenisstraf, maar omdat het bij een overtreding “hechtenis” heet, wordt het iets anders genoemd. Bovendien is de persoon die u ‘gratis rijlessen’ aanbiedt, aansprakelijk. Die persoon kan een forse boete van 650 euro tegemoet zien.

Ga verantwoord de weg op

Is het de duurste autoreis die je ooit hebt gemaakt? Denk goed na voor je op pad gaat zonder geldig rijbewijs. Ons advies: heb geduld en zorg ervoor dat je voldoende rijlessen krijgt, zodat je helemaal voorbereid bent op je rijexamen. Is het nodig om te beginnen met rijles? Start met leren autorijden bij Rijschool Rotterdam!

https://www.demo-opleidingen.nl/