Ik wil
Image default
Onderwijs

Met welke mode opleiding boek je succes bij jouw klanten?

Als medewerker in een modewinkel is het noodzakelijk om regelmatig een mode opleiding te volgen zodat jouw kennis up-to-date blijft. Een verkoper in een modewinkel moet in staat zijn om klanten goed te adviseren. Niet iedereen is er immers goed in om kleding uit te zoeken die goed bij de persoon past. Mensen zijn vaak geneigd om een te kleine maat te kopen omdat ze niet willen toegeven dat ze een paar pondjes zijn aangekomen. Als verkoper moet je dan tactvol brengen dat een ruimere maat misschien een goed idee is. Met een goede mode opleiding leer je hoe je dit soort situaties goed aanpakt. Maar ook andere aspecten van styling zijn natuurlijk belangrijk.

Een korte cursus kan jou al veel kennis geven

Als je in de mode retail werkzaam bent dan hoef je echt geen mode opleiding te volgen die maanden in beslag neemt. Een korte cursus kan dan al wonderen doen. Je vergaart hierin actuele kennis over styling en de laatste modetrends en het op juiste waarde schatten van mode collecties. Als je inkoopt voor jouw modewinkel is het immers belangrijk keuzes te maken van wat jij wel en wat niet in de collectie wilt opnemen. Ook kennis van textielsoorten is erg nuttig, bijvoorbeeld als een klant een huidallergie heeft voor bepaalde materialen.  

De juiste cursus volgen voor relevante kennis

Zoek je een mode opleiding waarin je de juiste kennis op kunt doen? Kijk dan eens op de website van Detex Opleidingen. Hier vind je een opleiding Mode Adviseur. Deze duurt slechts 5 dagen en is dus prima te combineren met een baan in de mode retail. Er worden relevante onderwerpen behandeld zoals assortimentskennis, textielwarenkennis en imago-styling. Je vindt op de website uitgebreide informatie en je kan je hier ook direct inschrijven. Deze cursus is ook aan te bevelen voor de medewerkers van jouw winkel of online shop.

https://www.detex.nl