Ik wil
Image default
Bedrijven

Welke printers heeft een bedrijf nodig?

Als je een bedrijf hebt en je wilt graag printen op folie of soortgelijke materialen, dan kan je dat niet doen met een ‘normale’ printer. In dit soort gevallen zal je een folie printer aan moeten schaffen. Een folie printer kan je gebruiken als een codeer printer, wat wil zeggen dat je de folie printer kan gebruiken om bijvoorbeeld etiketten direct te coderen op de folie. De meeste folie printers zijn thermal transfer printers. Het is dan waarschijnlijk ook geen verrassing dat folie printers werken op basis van warmte. De warmte van de printkop zorgt ervoor dat de inktcodering loslaat van het lint en direct terechtkomt op de folie. Zo krijg je hoge kwaliteit inktcoderingen op je folie. 

 

Verder kan je als bedrijf ook thermische printers aanschaffen. Thermische printers werken met behulp van pinnetjes die worden verhit en markeringen maken op hittegevoelig papier. Deze printers worden vooral gebruikt voor het printen van bonnetjes, wat betekent dat jouw bedrijf waarschijnlijk ook wat thermische printers nodig heeft. 

 

Verder zijn inkjetprinters ook nog handig voor de normale printjes die gemaakt moeten worden. Inkjetprinters zijn vandaag de dag de meest gebruikte printers en zijn terug te vinden in de meeste huishoudens en bedrijven. Ze worden gebruikt om te printen op papier en werken via verschillende mechanismen. Er zijn continuous inkjetprinters en drop on demand printers, die dan ook weer in te delen is in piëzo-inkjetprinters en thermische inkjetprinters.

 

Continuous inkjetprinters werken door het schieten van een straal inkt. De straal wordt dan verdeeld in meerdere druppels, die ieder een eigen lading krijgen. De druppels daan dan door een magnetisch veld en worden op basis van de verkregen lading verspreid over het papier. 

 

Piëzo-inkjetprinters werken op het piëzo-elektrische effect. Dit effect houdt in dat een kristal elektromagnetische pulsen uitzendt als het onder druk komt te staan. Dit effect wordt nagebootst in de piëzo-inkjetprinter, waar er door de puls inkt uit het kanaal wordt geschoten.

 

Thermische inkjetprinters bevatten verwarmingselementen in de printkop. Deze verwarmen de inkt, waardoor er een dampbel ontstaat, die implodeert en zo een druppel inkt uit het kanaal schiet.

 

Voor meer informatie : https://coding.koenig-bauer.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Met spoed een afvoerontstopping nodig in de gemeente Almere

BRK PostGIS

De economie