Ik wil
Image default
Hobby en vrije tijd

Tweedehands boeken kopen en verkopen

De vraag naar tweedehands spullen is tegenwoordig ongekend hoog. Denk aan meubels, elektronica kleding en boeken. Dit kan zijn omdat sommige mensen krap bij kas zitten, maar ook omdat vintage weer helemaal in is. De kringloopwinkels in Nederland zijn dan ook drukbezocht. Steeds meer spullen vinden hun weg naar een tweede eigenaar. Zo ook boeken.

Manieren

Op zolder of in de kelder nog een doos boeken gevonden waar je niets mee doet? Of heb je boeken in de kast maar staan deze in de weg? Er zijn verschillende manieren waarop je deze boeken kunt verkopen. Dit kan online, maar je kan deze boeken ook naar een kledingwinkel of rommelmarkt brengen. Als je en boek online verkoopt en deze gaat opsturen naar de nieuwe eigenaar, denk er dan wel aan om het boek goed te beschermen zodat deze niet beschadigd aankomt bij de nieuwe eigenaar. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van een boekverpakking. Deze zijn speciaal gemaakt voor het versturen van boeken en voorzien van extra veiligheidsstrips om de boeken zo optimaal mogelijk te beschermen.

Kosten

Als je op zoek bent naar een boek dan kan het zijn dat dit boek ook wordt aangeboden als tweedehands boek. Dit is vaak iets goedkoper dan wanneer je een boek nieuw koopt. Voordeel is dat je hierdoor toegang hebt tot een nog breder assortiment en scherpere prijzen. Let wel op dat je de juiste versie van een boek koopt. Vaak verschijnen er ieder jaar weer nieuwe versies van bijvoorbeeld schoolboeken. Ook is het handig om op de conditie van de boeken te letten. Dit wordt vaak aangegeven bij het desbetreffende artikel. Daarnaast is het verkopen van tweedehands boeken ook nog een manier om wat extra geld bij te verdienen. Bijvoorbeeld wanneer je je schoolboeken verkoopt als je geslaagd bent, kun je voor deze boeken nog iets terugkrijgen.

https://luchtkussengigant.nl/boekverpakkingen-217-x-155/