Ik wil
Image default
Bedrijven

Vol zelfvertrouwen achter het stuur tijdens je eerste rijles

Vol zelfvertrouwen achter het stuur tijdens je eerste rijles

Er zijn al vele cursisten opgeleid om zelfstandig en vol zelfvertrouwen achter het stuur te zitten, want niks is fijner dan dat! Toch kan het zo zijn dat je nog onzeker bent als je je eerste rijles hebt. Dit is niet gek, want autorijden is helemaal nieuw voor je. Wij geven je een aantal tips, waardoor je met zelfvertrouwen achter het stuur zit.

Tips voor je eerste rijles

– Tip 1: Minimaal 8 uur slapen

Heb je morgen je eerste rijles? Dan is het verstandig om vroeg naar bed te gaan. Plan die avond niks en doe iets waardoor je je ontspannen voelt. Ga bijvoorbeeld lekker netflixen of ga eventjes naar de sportschool. Je zult zien dat je na minimaal 8 uur slaap de volgende dag goed uitgerust bent. Zo stap je vol zelfvertrouwen achter het stuur.

– Tip 2: Plan je rijles vroeg

De ideale tijd voor je rijles? Je gelooft het niet, maar dat is 10 uur. Dit is net na de spits, waardoor het wat minder druk is op de weg. Zo heb je meer rust, doordat er niet zoveel ongeduldige automobilisten achter je rijden. Dit is erg fijn voor je eerste rijles. Een ander voordeel is dat je dan van je rijles af bent. Het overige deel van de dag heb je dan lekker voor jezelf.

– Tip 3: Ontbijt goed

Heb je je eerste rijles gepland om 10 uur? Dat is top. Wel is het belangrijk om nu goed te gaan ontbijten. Kies het liefst voor een ontbijtje met veel vitaminen en mineralen. Je hersenen krijgen op die manier de perfecte brandstof, waardoor je extra fit bent. Voorbeelden zijn vers fruit, bruinbrood of yoghurt.

– Tip 4: Blijf kalm

Het is belangrijk dat je die eerste rijles niet te groot maakt in je hoofd. Wanneer je dingen te groot gaat maken in je hoofd krijg je stress en dat wil je niet. Probeer aan andere dingen te denken of ga zelf op zoek naar die afleiding. Ga bijvoorbeeld even een blokje om.

Rijschool Oisterwijk

Heb je je eerste rijles bij rijschool Oisterwijk? Dan ga je door deze tips sowieso al met meer zelfvertrouwen achter dat stuur zitten. Daarnaast stelt rijschool Oisterwijk je natuurlijk op je gemak en gaat de instructeur of instructrice die aan jou gekoppeld is ervoor zorgen dat je rijlessen zo goed mogelijk verlopen. Veel succes met je eerste rijles!

https://rijschoolwaalwijk.nl/rijschool-oisterwijk/