Ik wil
Image default
Bedrijven

Het vinden van de juiste nieuwbouw hypotheek

Indien u een prachtig nieuwbouwhuis koopt, kan een nieuwbouw hypotheek  een goed idee zijn. Een nieuwbouw hypotheek houdt namelijk ook rekening met kosten voor bijvoorbeeld aanpassingen. Ook kunt u meer geld krijgen voor dingen zoals de tuin. Dat is fijn. Een nieuwbouw hypotheek houdt dus rekening met de extra kosten die komen bij het kopen van een huis. De aankoopprijs is vaak pas het begin van alle kosten. Indien uw volledige bedrag gaat in een kaal huis, zult u het lastig krijgen met de overige kosten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, vandaar dat een nieuwbouw hypotheek veel kan helpen in dit soort gevallen.

Buffer

Het creëren van een financiële buffer is mogelijk met de nieuwbouw hypotheek. U bent beter voorbereid op onverwachte kosten. Dat is natuurlijk erg fijn. Bij een nieuwbouw hypotheek komt namelijk veel kijken.  Het is daarbij ook handig om mee te nemen dat de meeste nieuwbouwprojecten tegenwoordig minimaal een half jaar uitloop hebben. Dat is belangrijk om te weten als u bijvoorbeeld een huis huurt totdat u uw nieuwe huis in moet. U zult dan dus rekening moeten houden met een paar maanden extra huur. Die kosten kunnen ook flink oplopen en het is geld dat niet richting uw buffer en uw nieuwe huis kan. Starters hebben soms problemen met het eigen aandeel betalen.

Aanvraag doen

Het principe van een nieuwbouw hypotheek is hetzelfde als die van iedere andere hypotheek. Dit betekent kort gezegd dat het gaat om een lening. Indien u niet aan de maandelijkse verplichting van de lening voldoet, kan de bank het huis opeisen .Vervolgens wordt het huis geveild. De opbrengst is dan voor de bank. In het ergste geval wordt u dus uw huis uit gezet. Dat is niet bedoeling natuurlijk, vandaar dat u een nieuwbouw hypotheek moet kiezen met een maandelijkse last die u goed kunt voldoen.