Ik wil
Image default
Sport

Is er golfkleding voor in de winter te krijgen?

Golfen in de zomer is natuurlijk het allermooist. Lekker in de zon over de golfbanen lopen en samen met iemand een balletje slaan. Helaas duurt de zomer in Nederland vaak niet lang, en is het in veel gevallen koud en nat. Voor fanatieke golfers is het dus ook belangrijk om winterkleding en regenkleding aan te schaffen. De golfbaan is harder in de winter, en je kan heel snel koude handen krijgen wat natuurlijk erg onprettig is. Daarom heb je warme en comfortabele golfkleding nodig.  Nu moet je als golf lid rekening houden met de kledingvoorschriften van de golfvereniging en dat heeft dus ook invloed op het uitkiezen van warme en droge kleding. Verder in dit artikel wordt verteld waar wintergolfkleding aan moet voldoen, en welke opties er zijn.

Waar moet wintergolfkleding aan voldoen?

Wintergolfkleding moet ten eerste warmte bieden. Golfen doe je over het algemeen buiten, en er is ook vaak niet veel beschutting, dus de koude wind kan als erg onprettig worden ervaren. Daarom moet de kleding warm zijn. Daarbij komt ook kijken dat de kleding comfortabel moet zijn, en er moet ook makkelijk in te bewegen zijn. Uiteindelijk is golf ook een sport, dus is de beweging en het slaan erg belangrijk. Er is veel stugge winterkleding te krijgen, waar je niet makkelijk in kan sporten. Deze stugge kleding kan de prestatie en het plezier ook in de weg staan. Tegenwoordig worden er speciale wintergolfkledingstukken verkocht. Dames en heren golfkleding bestellen voor in de koude wintermaanden kan dus. Verder wordt besproken welke kledingstukken beschikbaar zijn, en wat deze kledingstukken bieden.

Welke winterkledingstukken zijn er?

Ten eerste is hete handig om een goede golfbroek en golfjack aan te schaffen. Een wintergolfjack is zeker een aanrader voor het golfen in de kou. Deze golf Jacks bieden warmte, maar zijn speciaal gemaakt tegen de koude wind. Verder zijn deze golf Jacks ook waterdicht, en vaak ook nog ademend en makkelijk in gebruik. Verder kan je er ook voor kiezen om onder deze kleding thermo kleding te dragen. Thermo kleding zit vaak comfortabel en zit de beweging niet in de weg, en daarbij biedt deze kleding genoeg warmte. Voor de broek kan je kiezen voor een regenbroek of een andere warme broek. Ook hier kan je een thermo broek onder doen. Het meest vervelende is koude handen tijdens het golfen. Dit kan golfen vervelend maken, en prestaties in de weg zitten. Daarom zijn er tegenwoordig ook wintergolfhandschoenen te krijgen. Deze handschoenen hebben bepaalde grip om de golfclub vast te houden, en zitten strak om je handen heen. Zo heb je de warmte en kun je toch nog makkelijk blijven slaan. Verder zijn golfschoenen ook erg belangrijk. Deze schoenen moeten er voor zorgen dat je geen koude of natte voeten krijgt. Daarom is het handig om waterdichte golfschoenen te krijgen. Waterdichte en warme golfschoen zijn de beste heren golfschoenen, en dames golfschoenen die kunt krijgen voor in de winter. De sokken zijn daarbij ook belangrijk voor de warmte. Voor de rest is het ook handig om een muts aan te schaffen. Een muts biedt warmte aan de oren en de rest van het hoofd, wel moet deze muts goed bij de kledingvoorschriften passen.