Ik wil
Image default
Bedrijven

Een pen laten graveren? Alles wat je moet weten

Een gegraveerde pen is een ontzettend leuk en persoonlijk cadeau voor iemand die graag of veel schrijft. Je kunt verschillende type pennen laten graveren, zoals een vulpen, balpen, vulpotlood of een rollerball balpen. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur wanneer het aankomt op het gebruik van pennen en op deze manier ben je er zeker van dat er een geschikte pen tussen zit. Je hebt de keuze tussen een hoop verschillende en luxe pennen merken zoals Parker, Waterman, Montblanc en Lamy. De echte schrijf liefhebber zal een gegraveerde pen zeker waarderen en er tevens veelvuldig gebruik van maken.

Gegraveerde pennen voor elk budget

Wanneer je veel schrijft is het van belang om een kwalitatief goede pen te gebruiken. Echter geven schrijf liefhebbers hier vaak niet veel geld voor uit. Des te leuker is het om een luxe gegraveerde pen cadeau te doen. Er zijn een hoop verschillende soorten en merken pennen en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Zo koop je al een mooie gegraveerde pen voor iets meer dan een tientje, maar je kunt er ook gerust ruim honderd euro aan uitgeven. Het ligt er maar net aan hoeveel budget jij hebt, wat jouw eisen zijn en voor welk merk jij opteert.

Het graveren

Wanneer je een geschikte pen hebt gevonden, zul je natuurlijk moeten bedenken wat je precies wilt laten graveren. De kosten voor het graveren verschillen uiteraard per bedrijf. Bij sommige bedrijven kun je zelfs gratis iets laten graveren bij aankoop van een pen. Hoe en wat je kunt graveren is natuurlijk ook afhankelijk van het bedrijf waar je de pen laat graveren, maar over het algemeen worden er maximaal twee regels per pen gegraveerd. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om iemands naam te graveren of de datum van een bepaalde belangrijke gebeurtenis.

De bekende Parker Pen

Een pen laten graveren begint natuurlijk bij het uitkiezen van een geschikte pen. Iedereen kent waarschijnlijk wel de Parker Pen. Deze bekende pennenfabrikant produceert al sinds de negentiende eeuw verschillende soorten schrijfgerei en had als eerste patent op een anti-lek systeem in vulpennen. Parker Pen is vandaag de dag nog altijd een erg geliefd pennen merk en het heeft dan ook een uitgebreid assortiment. Je kunt bij dit merk terecht voor zowel luxe en duurdere pennen als de Parker Duofold, maar ook voor de goedkopere varianten zoals Parker Jotter. Bekijk hier het hele parker pen assortiment.

Geef een pennenset cadeau

Wanneer je graag iets meer geeft dan enkel een pen, kun je ook opteren om een pennenset cadeau te doen. Dit is een set met verschillende pennen, zoals de combinatie van een vul- en balpen. Je kunt de sets in principe zelf samenstellen en er bijvoorbeeld ook een notitieboekje of een lederen pennen-etuitje bijdoen. Je kunt ervoor kiezen om elke pen te laten graveren. Zo heb je ook een mooi en compleet cadeau voor de echte schrijf liefhebber! Meer weten over pennensets? Bekijk dan zeker even wat de mogelijkheden zijn of kies één van de al samengestelde sets.