Ik wil
Image default
Vervoer en transport

Waarom je een achteruitrijcamera aan zou moeten schaffen

Achteruitrijcamera’s worden eigenlijk te weinig gebruikt op de weg. Wist je dat bijna de helft van alle Nederlanders per jaar schade veroorzaakt bij het parkeren? In zo’n geval kom je er nog goed mee weg als je alleen schade aan je eigen auto hebt berokkend. Je hoeft dan alleen schade voor één auto te betalen en je bent niet verantwoordelijk voor andere schade. In het ergste geval heb je of een andere auto beschadigd, of een staatseigendom beschadigd. In dat soort gevallen zal je een hoop moeten gaan dokken. Dit kan allemaal simpelweg worden voorkomen door een achteruitrijcamera te installeren. 

 

Een achteruitrijcamera biedt je zoveel meer zicht op de weg. Het wordt wel eens gezegd dat je nooit alles op de weg goed in de gaten kan houden, omdat je te snel gaat. Die uitspraak is waar. Wat je ook doet, je kan niet alles vanuit een auto overzien. Daarom is het ook zo veel veiliger om een achteruitrijcamera te installeren. Met een achteruitrijcamera hoef je zelf niet zo veel meer op te letten op de weg achter en heb je ook de mogelijkheid om een beter beeld van de weg achter je te hebben.

 

Een achteruitrijcamera installeren is dan de volgende stap. Dit gaat helaas niet altijd even gemakkelijk. Omdat er zoveel verschillende soorten auto’s zijn, is het niet mogelijk om een universele handleiding te schrijven voor het installeren van achteruitrijcamera’s. Er zijn wel globale richtlijnen om te volgen. 

 

Het is het beste om een achteruitrijcamera zo centraal en zo hoog mogelijk te installeren, zodat je zoveel mogelijk zicht krijgt op de weg achter je. Als dat niet kan, dan zijn daar oplossingen voor. Als je een gebrek aan ruimte hebt, zijn er achteruitrijcamera’s die bevestigd kunnen worden aan een kleinere poot dan de meeste achteruitrijcamera’s. Als dat nog steeds te veel ruimte inneemt, kan je de achteruitrijcamera ook nog binnen in de auto monteren. Als je gewoon geen ruimte in het midden van de auto hebt, kan je ook een widelens camera nemen. Die hebben een grotere field of view dan normale achteruitrijcamera’s, wat wil zeggen dat je deze camera’s niet per se in het midden van de auto hoeft te installeren om een goed en ruim beeld te garanderen.  

 

Voor meer informatie : https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/