Ik wil
Image default
Onderwijs

Digitaal toetsen via examenbureau om de druk te verlagen

De examenperiode zorgt altijd voor drukte voor scholen. Er worden enorm veel examens afgenomen in korte tijd. Heeft uw school eigenlijk teveel examens? En heeft u daar geen ruimte voor? Dan kunt u ervoor kiezen om een examenbureau in te schakelen. Via een dergelijk bureau laat u de leerlingen of studenten examens op een externe locatie afnemen. Dit examenbureau neemt u het hele afnametraject uit handen. Zo kunt u zich blijven richten op de werkzaamheden waar u wel de ruimte en capaciteit voor heeft. U kunt ervoor kiezen om alle examens bij een examenbureau neer te leggen of enkel een deel ervan. Eureka Examens is een ervaren examenbureau dat u de tijd biedt om zich te richten op de andere belangrijker zaken.

Wat kan een examenbureau allemaal regelen?

De organisatie voor het afnemen van examens vergt veel werk en tijd. En dat is werk en tijd bovenop de reguliere werkzaamheden. Via Eureka Examens kunt u ervoor kiezen om het gehele traject uit handen te geven. Dit examenbureau organiseert (bereid voor) en neemt de examens af. Het verzorgt facilitaire voorzieningen. Denk hierbij aan goede en betrouwbare surveillanten. Heeft u zelf onvoldoende ruimte? Dit bedrijf heeft zelf ook verschillende locaties waarop examens kunnen worden afgenomen, verspreid over heel Nederland. Zo is er altijd een examenlocatie in de buurt van uw school, zodat uw leerlingen niet lang hoeven te reizen.

Maak het nog veiliger en betrouwbaarder door digitaal te toetsen

Door digitaal te toetsen wordt het afnemen van examens nog veiliger en betrouwbaarder. De vragen staan niet meer op papier, maar worden gedigitaliseerd en in een vragenbank geplaatst. Deze worden gecombineerd tot een toetsmatrijs, die vervolgens unieke examens uitdraait. Dit bespaart u enorm veel tijd. Maar is het veilig? Dit examenbureau maakt gebruik van speciale software dat wordt beheerd door partners en datacenters met een ISO 27001 certificaat. Dat wil zeggen dat ze goed beveiligd zijn. U kunt altijd contact opnemen met de specialisten van dit examenbureau voor de mogelijkheden van uitbesteding en digitaal toetsen.

Gerelateerde artikelen

Hoe wordt ik rijinstructeur?

Hoe kun je het beste voor je examens oefenen?

Theater en muziek op school: wat is er mogelijk?