Ik wil
Image default
Internet

Keuze uit verschillende soorten internetverbindingen voor je huis

Het kiezen voor een goede internetverbinding zal maken dat internet thuis heel soepel aan toe gaat. Weten wat voor soort verbinding je wilt en mag kiezen wanneer je een internetverbinding verbreekt, is cruciaal. Er zijn veel verschillende soorten internetverbindingen zoals (ADSL, glasvezel of kabel. Ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen en verschillende kosten. Het is belangrijk om na te denken over je behoeften en voorkeuren voordat je een nieuw internet abonnement aanschaft. Het verdient de voorkeur om een snellere internetverbinding te gebruiken wanneer je veel inhoud downloadt en streamt om problemen te voorkomen. Als je maar af en toe internet gebruikt om iets op te zoeken, kun je het beste een nogal langzaam abonnement nemen. Langzaam internet kost je minder omdat je er weinig gebruik van maakt.

Internet via (ADSL: een goedkoop alternatief  

In Nederland is dit de meest traditionele vorm van aansluiting en vrijwel overal beschikbaar. Het grote voordeel van (A)DSL-internet is dat vrijwel alle aanbieders het voor een redelijke prijs aanbieden en is tevens ook een van de goedkoopste internet aansluitingen. Met (ADSL wordt internet verzonden via de telefoonlijn van je huis met behulp van stroomsignalen. In tegenstelling tot kabel en glasvezel is de afstand tot de wijkcentrale cruciaal voor een degelijke (ADSL-verbinding. De snelheid neemt af en “ruis” neemt toe met de afstand tot de wijkcentrale. Bovendien vertraagt ​​het gebruik van (ADSL om interactieve televisie te bekijken je internetverbinding. Wil je dus televisie bij je abonnement, dan raden we aan om (ADSL met een hogere snelheid te kiezen. 

Glasvezel: de gloednieuwe technologie

Glasvezeltechnologie is betrouwbaar en ongelooflijk snel, maar wat is glasvezel technologie? En waarom is glasvezeltechnologie zo snel en betrouwbaar? Glasvezel is heel dun en kan vergeleken worden met haar. Met glasvezel kun je gegevens met de snelheid van het licht overdragen. Glasvezel wordt het netwerk van de toekomst genoemd, omdat het niet alleen milieuvriendelijk is, maar tegelijkertijd is hij ook heel snel. Dat de uploadsnelheid net zo hoog is als de downloadsnelheid is het grootste voordeel van glasvezel internet. Hierdoor kun je gemakkelijk op internet surfen, online games spelen, video’s of films streamen en meerdere taken tegelijk uitvoeren, zoals het uploaden van leuke foto’s op Facebook of Instagram.

kabel: internet en televisie in één

Kies je voor kabelinternet, dan krijg je meteen televisie erbij. Als gevolg hiervan, aangezien televisie via dezelfde kabel wordt aangeboden, ben je gedwongen deze te kopen. Er is geen snelheidsverlies, zelfs niet als beide signalen over dezelfde verbinding worden verzonden. De  snelheid wordt niet beïnvloed door de locatie van de buurt centrale. De snelheid die bij je abonnement hoort, is eigenlijk wat je via de kabel krijgt. Bij de Breedbandwinkel kun je kiezen uit 3 verschillende soorten internet en tv pakketten. Bij de Breedbandwinkel heb je de optie om alle beschikbare internet- en tv-abonnementen te vergelijken. Daarnaast biedt Breedbandwinkel ervaren klantenservice, gratis internet garantie en laagste prijsgarantie. Bovendien ontvangen zij regelmatig aanbiedingen die veel goedkoper zijn dan de provider zelf