Ik wil
Image default
Financieel

voorbeeldbrief aanmaning

VOORBEELDBRIEF AANMANING

Een paar jaar geleden ben ik dan mijn eigen onderhoudsbedrijfje gestart. Daarvoor werkte ik bij een bouwbedrijf. Eigen baas zijn, is altijd een droom geweest. Een behoorlijk startkapitaal was wel een vereiste. een bedrijfbus is dan het eerste wat je nodig hebt. En dan komt nog eens alle machines die je dan voor je werkzaamheden nodig hebt. De bank gaf mij toen nog een lening. Mijn ondernemingsplan was dan goed genoeg.
Toen het geld bij mij op de rekening stond, ging ik van start. Het opstarten was ontzettend verschrikkelijk moeilijk maar ook ontzettend verschrikkelijk leuk. In de krant plaatste ik dan een advertentie. Je hebt veel opdrachten nodig voor genoeg inkomsten. Al vlug kwamen de eerste opdrachten binnen. Van kleine tot grote opdrachten. Bij een meneer moest ik toen een raam vervangen. En bij een onderneming moest ik een complete renovatie uitvoeren. Het ging fantastisch! Dit had ik toen niet verwacht.
De boekhouding werd verzorgd door mijn vrouw. Zij hield onzettend goed in de gaten of alle bonnen betaald werden. Bij de eerste openstaande nota gingen we direct op zoek naar een voorbeeldbrief aanmaning.

Een voorbeeldbrief aanmaning zoeken

Buiten voordelen heeft het ondernemerschap ook nadelen. Je hebt nooit vakantie. En als je dan al vrij neemt, moet de zaak dicht. Bij ons in ieder geval wel, want we hebben geen personeel. Arbeidsongeschiktheid is ook een probleem. Hiervoor kun je een verzekering afsluiten maar die zijn erg duur.

De nadelen zijn:

1. Alles komt dan op jou neer.
2. Als het even niet goed gaat, heb je tevens geen salaris.
3. De boekhouding rompslomp die je hebt.
4. De concurrentie moet je goed in de gaten houden.

Maar al met al heb ik er geen spijt van. Een hekel heb ik echt aan de administratie. Alle boekingen verwerken zodat het klopt. Het moet wel, want anders heb je geen overzicht. En dan kom je snel in de problemen. Het is zaak goed te checken. Of er goed op tijd betaald wordt. Want niet betalen betekent geen geld. Je vaste lasten gaan gewoon door.

Help een openstaande nota!

En toen had ik een openstaande factuur, wat nu? Moest ik hem maar afschrijven? Uiteraard weet je wel dat je brieven moet gaan sturen en zo. Maar hoe vaak, hoe veel keer en wanneer? Een tekst opstellen voor een aanmaning valt nog niet mee. Een voorbeeldbrief had ik toen zo gevonden. Deze heb ik toen aangepast met mijn eigen gegevens. En toen naar de schuldenaar verstuurd.
De laatste herinnering kon niet bezorgd worden! Het adres van debiteur was niet meer bewoond. Uit mijn boekhouding bleek dat debiteur al erg lang klant was. Nu bleek debiteur verhuisd. Hij had verzuimd dit toen door te geven. Waar was de bestelling toen gebleven? Hadden ze deze wel ontvangen? Ik besloot de schuldenaar te bellen. Nu bleek dat hij de spullen wel had ontvangen. Deze waren toen wel naar het juiste adres doorgestuurd. Dat verbaasde mij wel. Er bleek geen sprake van opzet. De debiteur heeft alsnog dezelfde dag betaald. Voortaan neem ik eerst telefonisch contact op. Dat lost vaak al een heleboel op.

Voor meer informatie : http://www.billincasso.nl/nl/aanmaningsbrief-voorbeeld.html