Ik wil
Image default
Bedrijven

Zó bouw je je eigen BMW!

Ben jij ook zo een motor fan en zou je maar wat graag zelf een motor in elkaar sleutelen? Je eigen motor bouwen is flink wat werk en een stevige uitdaging, maar met een grote portie doorzettingsvermogen en enkele handige tips en tricks gaat dit je zeker lukken. Wil je zelf een motor gaan bouwen maar weet je niet precies hoe je dit aan moet pakken? Met dit stappenplan helpen we jou op weg.

1.   Bepaal je budget

Wanneer je zelf een motor gaat bouwen, is het verstandig om van te voren een budget vast te stellen. Bepaal hoeveel je wilt uitgeven aan de motorfiets zelf en de verbouwing ervan. Ga na welke onderdelen je graag wilt vervangen en bereken het benodigde budget hiervoor. Je weet van tevoren nooit hoeveel de verbouwing precies gaat kosten. Het is dan ook verstandig om het benodigde budget iets ruimer in te schatten. Door je budget te bepalen creëer je een duidelijk beeld voor jezelf hoeveel je kunt spenderen. Tevens maakt dit de zoektocht naar een geschikte motorfiets en onderdelen een stuk eenvoudiger, omdat je weet hoeveel je ervoor uit kunt geven.

2.   Kies de juiste basis

Nadat je een budget hebt vastgesteld, kun je op zoek naar een geschikte basis voor jouw motor. Afhankelijk van jouw wensen kun je bijvoorbeeld opteren voor BMW R nine T serie, hier zijn ook veel onderdelen voor te krijgen. Een goede basis is ontzettend belangrijk, maar je wil ook genoeg geld overhouden voor de verbouwing van je motor. Kies daarom bij voorkeur niet voor een erg duur model wanneer je geen groot budget hebt. Focus je ook niet teveel op het uiterlijk maar meer op de technische prestaties. Onderdelen die niet naar jouw smaak zijn kun je namelijk eenvoudig vervangen.

3.   De beste onderdelen voor jouw doe-het-zelf project

Je budget is bepaald, je hebt een geschikte basis motorfiets gevonden en je plan van aanpak is opgesteld. De volgende stap in het proces is het vinden van geschikte onderdelen voor jouw motorfiets. Of je nu op zoek bent naar Motor Tomaselli stuur of iets anders: het grootste aanbod aan onderdelen voor jouw motor vind je online. Hier vind je onderdelen van alle series en motormerken en ben je er zeker van dat er iets tussen zal zitten naar jouw smaak!

4.   De verbouwing

De verbouwing van een motor en het vervangen van onderdelen is voor iedereen anders. Afhankelijk van jouw budget en wensen zul je grote of juist kleine ingrepen doen. Het is dan ook lastig om hier specifieke tips voor te geven. Maak in ieder geval een duidelijk plan van aanpak en kijk tutorials als je niet precies weet hoe je onderdelen zoals een Motor druppellader moet vervangen. Op het internet zijn er genoeg tips en tricks te vinden en velen zijn je al voorgegaan in het bouwen van een eigen motor. Schroom je dan ook niet om hulp of advies te vragen als je er zelf niet helemaal uitkomt. Er zijn genoeg mensen die je graag een handje willen helpen!