Ik wil
Image default
Bedrijven

Bouw je eigen Harley Davidson!

Een chopper is een variant motorfiets waarbij alle niet vitale onderdelen van de motor af zijn gehaald (gechopt). Harley Davidson is een voorbeeld van een chopper en is in de loop der jaren zelfs synoniem geworden voor dit type motorfiets. Het merk heeft vele liefhebbers, maar helaas is het vanwege de vaak hoge prijzen lang niet voor iedereen weggelegd. Een goed alternatief is om zelf aan de slag te gaan. Op deze manier kun je het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Zou je graag je eigen Harley Davidson willen bouwen en vraag je je af hoe je dit het beste aan kunt pakken? Wij helpen je op weg.

Begin bij de basis

Online vind je een groot aanbod aan choppers en chopper onderdelen, waarmee je zelf je eigen Harley Davidson look-a-like kunt bouwen. Alleen dan tegen een veel zachter prijsje. Je begint bij een basis motorfiets en kunt deze zoveel customizen als je zelf wilt, tot het helemaal naar wens is. Je hebt in principe zelf in de hand hoeveel je voor je zelfgebouwde motor uitgeeft, maar het is wel verstandig van tevoren een budget te bepalen. Zo weet je hoeveel je kunt spenderen voor de basis motorfiets en voor vervangende onderdelen zoals een motor accu lader. Dit maakt het makkelijker om gericht op zoek te gaan naar geschikte elementen voor jouw nieuwe motorfiets.

Technische prestaties zijn belangrijker dan het uiterlijk

Wanneer je zelf aan de slag gaat met een motor zijn een aantal punten van belang. Zo zijn mensen vaak geneigd om een basis motorfiets met een mooi uiterlijk te kiezen, terwijl vooral de technische prestaties van groot belang zijn. Wanneer je een groot budget hebt hoeft dit zeker geen probleem te zijn, maar als je niet veel te besteden hebt kun je beter een goedkoper model basis motorfiets aanschaffen. Je hoeft zeker geen Harley Davidson motorfiets aan te schaffen om een Harley Davidson look-a-like te creëren. Alle onderdelen van de motor kun je toch vervangen voor een variant dat beter past bij jouw smaak of het idee dat jij voor ogen hebt. Laat je keuze voor de basis in eerste instantie in ieder geval baseren op de prestaties van de motor en kijk daarna pas naar het uiterlijk.

Het customizen kan beginnen

Heb je een geschikt basis model gevonden, dan kan het customizen beginnen. Je doet er verstandig aan om van tevoren een design te maken van de motor die jij voor ogen hebt. Bepaal welke onderdelen je precies wil vervangen en hoeveel geld je hier aan kunt spenderen. Dit maakt het zoeken naar geschikte onderdelen een stuk eenvoudiger, want het aanbod is reuze. Op het internet vind je een groot aantal webshops dat onderdelen voor jouw chopper verkoopt van verschillende merken. Eenmaal je de juiste onderdelen gevonden hebt, kun je beginnen met verbouwen. Mocht je niet heel handig zijn, kun je natuurlijk altijd hulp vragen bij iemand die jou al is voorgegaan. Of kijk één van de vele tutorials die je over het bouwen van een chopper kunt vinden.