Ik wil
Image default
Bedrijven

Solliciteren

Ben je op zoek naar een nieuwe baan en weet je niet hoe je het moet aanpakken? Maak je niet druk, hier hebben namelijk veel mensen moeite mee. Niet veel mensen zijn tevreden met hun huidige baan en gaan daardoor solliciteren bij een ander bedrijf. Een sollicitatie kan je niet uit je mouw schudden, het is belangrijk dat je die voorbereid.

 

Hoe bereid je een sollicitatie voor?

Als je binnenkort een sollicitatie hebt met een bedrijf dat je erg leuk vindt, dan is het belangrijk dat je dit goed voorbereid. Als je sollicitatie namelijk niet goed gaat, dan is de kans groot dat je niet wordt aangenomen. Het is als eerst heel belangrijk om informatie te verzamelen van het bedrijf; hoe zijn ze ontstaan, wat is hun missie en visie, wat willen ze in de toekomst bereiken? Als je dit goed in een overzicht hebt staan, dan kan dat al niet misgaan. Bedenk als tweede een paar vragen voor die jij graag wilt vragen aan het bedrijf. Je komt als sollicitant meteen beter over als je vragen hebt voorbereid. Als laatste is het belangrijk om een goede outfit uit te zoeken. Als het een zakelijk bedrijf is, kleed je dan formeel. Dit geeft meteen een goede indruk; verzorgd.

 

VOG aanvraag

Voordat je daadwerkelijk een echte werknemer wordt, is het belangrijk om een VOG-aanvraag te doen. Dit is de verklaring van goed gedrag. Wanneer krijg je geen VOG? Je krijgt geen VOG als je dingen hebt gedaan in het leven die niet mogen, denk aan diefstal of illegaal wonend in het land. Dit moet eerst allemaal van tevoren worden nagekeken voordat je de VOG krijgt. Als je het VOG hebt gekregen, dan hoef je alleen maar het contract te tekenen. Hierna ben je een echte werknemer!