Ik wil
Image default
Bedrijven

Ik wil een Game PC kopen, waar moet ik rekening mee houden?

Als je een veelvuldig gamer bent, kan het slim zijn om een Game PC aan te schaffen. Dit is een erg krachtige computer die speciaal is ontworpen om games op te kunnen spelen. Een “gewone” PC heeft vaak niet de juiste specificaties om zwaardere games op te kunnen draaien, wat lagging en slechte graphics tot gevolg heeft. Een Gaming PC heeft krachtige specificaties die erop gedoeld zijn om ook de meest zware games zonder problemen te kunnen spelen. Ben je van plan om een gaming pc mode aan te schaffen maar weet je niet precies waar je op moet letten bij de aanschaf? We zetten het voor je op een rijtje.

Waar ga je de PC voor gebruiken?

Voor je een weloverwogen keuze kunt maken welke Game PC te kopen, doe je er goed aan te bedenken waar je de PC voor wilt gaan gebruiken. Games hebben uiteenlopende systeemeisen en als je wilt dat een bepaalde game soepel op jouw PC draait, zul je ervoor moeten zorgen dat je een Game PC uitkiest die aan deze eisen voldoet. Bedenk ook hoe intensief je de PC wilt gaan gebruiken en of je bijvoorbeeld wil gaan streamen. Dit heeft allemaal invloed op de minimumvereisten waar je computer aan moet voldoen. Als je voor jezelf op een rijtje hebt gezet aan welke eisen de PC moet voldoen, wordt het een stuk eenvoudiger een geschikte PC te vinden.

De minimale vereisten

Als we het hebben over Game PC’s, zijn er een aantal minimale vereisten waar de computer aan moet voldoen. Zo wil je minimaal een NVIDIA GeForce GTX videokaart, een Intel Core i% processor, 8GB werkgeheugen en een SSD. Meer en betere specificaties mag natuurlijk altijd, maar om je games soepel te kunnen laten draaien zijn dit de minimumvereisten. Bepaal wat jij belangrijke punten vindt aan een Game PC en baseer hier je keuze op. Een betere videokaart zorgt ervoor dat jouw game mooier en vloeiender loopt. Wil je graag games streamen, kun je beter voor 16 of 32GB werkgeheugen opteren. En zo zijn er nog meer punten om rekening mee te houden wanneer je een game pc wilt aanschaffen.

Stel zelf je PC samen

Wanneer je hebt bepaald aan welke eisen de PC moet voldoen, kun je de zoektocht naar een geschikte variant beginnen. Je kunt gaan voor een standaard setup, maar je kunt in principe de hele computer zelf samenstellen. Zo bieden veel bedrijven de mogelijkheid om optionele uitbreidingen te doen, zodat jij een PC kan samenstellen die al aan jouw wensen en eisen voldoet. Ben je een beginner kun je natuurlijk ook opteren voor speciale gaming pc starters. Alle game PC setups worden gebouwd aan de hand van nieuwe hardware. Ook kun je rekenen op een garantie van minimaal twee jaar. Er zijn verschillende bedrijven die onderdelen of setups voor jouw game PC verkopen. Mocht je een bepaald onderdeel voor ogen hebben maar verkoopt het bedrijf dit niet? Geef het even aan, in veel gevallen kan er toch wat voor je geregeld worden.