Ik wil
Image default
Bedrijven

Hoe vind ik een goede psycholoog?

Een psycholoog, veel mensen bezoeken er een maar toch blijft het een gevoelig onderwerp. Een psycholoog een academische of professionele deskundige die zich specialiseert in het innerlijke gedrag van mensen. Er zijn verschillende psychologen voor verschillende problemen. Zo heb je bijvoorbeeld een psychotherapeut Den Haag maar ook een psycholoog Leiden. Hier een paar van de soorten psychologen die er zijn: een klinische psycholoog, schoolpsychologen, sportpsychologen en arbeidspsychologen. Deze zijn allemaal gespecialiseerd in een ander vakgebied en kunnen weer ergens anders mee helpen.

Je gaat naar een psycholoog wanneer je klachten hebt waar je zelf niet uitkomt en die je moeilijk aan andere kunt uitleggen. Tijdens een moeilijke periode kan een psycholoog een fijn steuntje in de rug voor je zijn. Je bent niet gek wanneer je naar een psycholoog bent, tegenwoordig is een psycholoog nog meer een vertrouwenspersoon geworden dan dat het al was. Door aan je psycholoog te vertellen wat je klachten zijn en wat je dwars zit kunnen jullie samen zoeken naar een oplossing. Door de inzichten van een psycholoog, omdat hij het ziet vanuit een ander perspectief, wordt het ook voor je zelf duidelijker waarom je op een bepaalde manier reageert op dingen.

Psychologen hebben vaan een connectie met je huisarts, dus wanneer je graag met iemand wil praten kun je dit aangeven tijdens een huisarts afspraak. Je kunt meestal zien welke therapeuten er allemaal samenwerken met jou huisarts, aan de hand hiervan kun je wat onderzoek doen en uiteindelijk kiezen voor de psycholoog die jou het meest aanspreekt. Het eerste gesprek met je psycholoog is vooral een kennismaking, hier leg je uit wat de rede is dat je komt praten. Hierbij is de kans groot dat er ook aandacht wordt besteed aan je verleden en hoe je leefomstandigheden nu zijn. Na deze informatie start je eerste behandeling, deze duren meestal ongeveer 60 minuten. Kijk voor meer informatie op www.piekerpoli.nl

Voor meer informatie : http://www.piekerpoli.nl