Ik wil
Image default
Verbouwen

Vocht in huis verwijdert u snel met een bouwdroger

Vochtige muren en natte vloeren dienen goed te worden uitgedroogd en een bouwdroger kan u daarbij een grote dienst bewijzen. Veel mensen weten niet dat nieuwbouwwoningen voor de oplevering nog maandenlang geventileerd moeten worden om het overtollige vocht af te kunnen voeren. Ook tijdens renovaties en verbouwingen wordt veel water gebruikt en dat heeft een uitweg nodig. Een andere reden waarom uw woning vochtig kan zijn is doordat grond- of regenwater binnen kan dringen. Daarnaast kan een gesprongen leiding grote problemen opleveren voordat de oorzaak wordt aangewezen. Met een bouwdroger kunt u het droogproces van muren, plafonds en vloeren versnellen.

Met een bouwdroger kunt u snel weer verder

De periode tussen het voltooien van het bouwwerk of de reparatie van de oorzaak van het vochtprobleem en de volgende fase is lang. Bij nieuwbouwwoningen gaat hier soms meer dan een jaar overheen en bij natte keldermuren zijn dit vaak meerdere weken. Gelukkig kunt u al voor een klein bedrag per dag een bouwdroger huren waarmee u de droogtijd met dertig procent vermindert. Bsteen is bijvoorbeeld een specialist die u daar op een deskundige manier mee verder kan helpen. In plaats van in twaalf maanden is uw woning dan in minder dan negen maanden droog en dat is natuurlijk een groot verschil. Daarnaast kunt u met deze droger de kans op schimmels, aanslag en het daardoor aangetrokken ongedierte minimaliseren. 

Vochtproblemen en bouwdrogers

Het is wel belangrijk om hierbij te vermelden dat deze drogers uw vochtproblemen niet kunnen verhelpen. Ze kunnen het droogproces van uw muren en vloeren versnellen, maar als er daarna nog steeds water uw woning in kan komen, dan heeft het huren van zo’n machine eigenlijk weinig effect. Daarom is het bij vochtoverlast erg belangrijk dat u de oorzaak van het probleem eerst oplost voordat u aan het drogen van de muren gaat denken. Daarna kunt u een bouwdroger huren als hulpmiddel tijdens het proces en kunt u sneller overgaan op het repareren van de eventuele schade.

https://bsteen.be