Ik wil
Image default
Bedrijven

Een intercomsysteem is een uitkomst

Met een intercomsysteem weet u altijd precies wie er voor de deur staat. Dat heeft veel verschillende voordelen. Voor particulieren kan het fijn zijn dat zij niet verrast worden door bezoekers. Woont u in een appartementencomplex of bent u slecht ter been, dan kan een intercom u veel tijd en moeite schelen: u kunt immers op afstand communiceren met uw bezoeker. En ook voor bedrijven is een intercomsysteem een veel gekozen oplossing. De deur of poort openen op afstand is erg handig op een (groot) bedrijventerrein.

De voordelen van het intercomsysteem

Heeft u behoefte aan een makkelijke oplossing die het mogelijk maakt om te communiceren met de persoon die bij u aanbelt? De meeste intercoms werken volledig draadloos, via het mobiele netwerk of via draadloos internet. Het zijn betrouwbare en eenvoudige toestellen, waarmee u direct kunt horen en zien wie er bij u aan de deur staat. Het bedienen van de intercom is een fluitje van een cent. Er zijn zelfs modellen die u kunt bedienen met uw smartphone. Zo kunt u op afstand (bijvoorbeeld op vakantie) nog steeds zien wie er aanbelt en hem of haar toegang verlenen tot uw huis terwijl u zelf niet thuis bent.

Veiligheid is belangrijk

Hoewel gebruikersgemak een goede reden is om een intercomsysteem te laten installeren, is ook veiligheid een overweging. Door middel van een intercom kunt u immers goed horen wie er bij u naar binnen wilt. Als u behoort tot een kwetsbare groep, dan kan dat een fijn en veilig idee zijn. Een camera geeft nog meer zekerheid, en daarmee nog meer veiligheid. De camerabeelden van de intercom kunnen worden opgeslagen, om dat gevoel van controle en veiligheid nog sterker te maken. In een appartementencomplex kunnen vaak meerdere bewoners meekijken en meeluisteren met uw gesprek. Zo is de kans dat u verrast wordt, nog maar erg klein. Bij Fontein Elektrotechniek kunt u zo’n intercomsysteem aanschaffen.

https://www.fonteinelektrotechniek.nl/