Ik wil
Image default
Vervoer en transport

Tips om je rijbewijs te halen in maastricht

Sta je op het punt om te beginnen met rijlessen of ben je al bezig met rijlessen en ga je op voor je praktijkexamen? Bij Cordewener Maastricht hebben wij ruime ervaring in het geven van rijlessen en daardoor kunnen wij jou de beste rijles tips geven. Deze tips kun jij inzetten bij het CBR-praktijkexamen.

Hieronder hebben wij de 10 beste tips omschreven. Door het volgen van deze tips, vergroot je gegarandeerd je kans van slagen voor je rijbewijs.

 

Tip 1 plan je rijexamen om 10.00 uur ’s ochtends

De beste tijd om je rijexamen in te plannen is om 10.00 uur ’s ochtends. Jij en je medebestuurders zijn op dit tijdstip het meest alert en je hoeft niet de hele dag met zenuwen te wachten. Verder rij je na de spits waardoor je kans op slagen vergroot. Tijdens het spitsuur is het namelijk drukker op de weg waardoor de kans vergroot op een fout groter wordt.

 

Tip 2 slaap minimaal 8 uur

Als je om 10.00 uur voor het praktijkexamen op gaat, probeer dan de avond ervoor niets te plannen. Ga lekker ontspannen een film kijken of sporten en ga op tijd naar bed. Je bent dan de ochtend erna fit en uitgerust.

 

Tip 3 eet een goed ontbijt

Zorg voor een goed ontbijt. Kies een ontbijt met vitamine, langzame koolhydraten en mineralen. Je hersenen krijgen zo de perfecte brandstof binnen die nodig is om je praktijkexamen te halen. Denk bijvoorbeeld aan yoghurt, vers fruit, bruinbrood en muesli.

 

Tip 4 plan een rijles vlak voor je rijexamen

Het plannen van een laatste rijles voor je examen, zorgt ervoor dat je al even warm gereden bent en de spanning is al wat verdwenen.

 

Tip 5 drink een kop koffie bij het CBR

Neem tijdens het wachten bij CBR even een kopje koffie. Je krijgt namelijk een cafeïne boost waardoor je beter kunt presteren. Zorg wel dat je niet te veel drinkt, anders moet je tijdens het rijden naar het toilet!

 

Tip 6 bijzondere verrichtingen

De bijzondere verrichtingen vormen een lastig punt voor veel mensen, vooral het fileparkeren. Zorg dat je je hier niet druk over maakt. Het maakt niet uit dat het niet foutloos is. Wel is het belangrijk dat jij je aan de verkeersregels houdt en goed blijft kijken. Schat de situatie in, is het veilig, dan kan je verrichting uitvoeren. Moet je bijvoorbeeld keren, dan is dit niet altijd mogelijk om deze verrichting direct uit te voeren.

 

Tip 7 kalmte kan je redden

Maak het examen niet te groot in je hoofd en denk niet na over de gevolgen. Zie het nog een keer als een ritje in de auto zoals je dat afgelopen maanden ook hebt gedaan. Probeer rustig en kalm te blijven in deze situatie.

 

Tip 8 wees voorzichtig, maar overdrijf niet

Zorg ervoor dat je voorzichtig en veilig rijdt. Neem de tijd en controleer de spiegels en kijk goed naar links en rechts. Maar let op dat je niet te defensief gaat rijden. Hier kun je ook op afgerekend worden. Denk bijvoorbeeld aan te voorzichtig rijden qua snelheid. Vergeet de snelheid en probeer de situatie in te schatten en anticipeer. De examinator vindt het belangrijker hoe jij je snelheid aanpast aan (gevaarlijke) situaties.

 

Tip 9 je mag fouten maken, realiseer dat maar vergeet ze niet

Je mag fouten maken tijdens het rijden, realiseer dit. De examinator zal eerder kijken naar hoe jij de situatie oplost. Slaat de motor bijvoorbeeld af? Dit kan iedereen gebeuren, maar hoe je er op reageert zal laten zien of jij klaar bent voor het verkeer. Los de situatie goed op en rijd rustig verder. Zorg wel dat je de fouten niet vergeet. Mocht je wel een fout maken, onthoud deze dan. Het kan zijn dat de examinator hier later een vraag over stelt. Het antwoord kan laten zien dat jij de situatie wel geregisterd hebt.

 

Tip 10 rijdt zelfverzekerd en besluitvaardig

Zorg dat je zeker bent van je keuzes en beslissingen en durf te rijden. Ook al ben je niet altijd zelfverzekerd is het wel de kunst om dit uit te stralen. Wanneer je twijfel uitstraalt, zullen andere weggebruikers dit ook merken en ontstaan er fouten. Heb je bijvoorbeeld voorrang, neem deze dan en twijfel niet te lang.

 

Cordewener Maastricht helpt jou graag verder met het behalen van jouw rijbewijs!

http://cordewenerscholing.nl