Ik wil
Image default
Bedrijven

De aan- en afvoer van water voor uw huis

U zou wel eens geadviseerd geweest zijn over een broyeur in uw toilet. Mensen zonder verstand van leidingen en afvoer zouden geen idee hebben wat dit is. 

 

Een broyeur wordt ook wel een toilet of wc vermaler genoemd. Deze bevindt zich direct achter uw toilet. Het is simpelweg een opvangbak waar afvalwater in vermalen wordt. NIet alleen kunt u uw toilet er aan koppelen, ook is de broyeur toegankelijk voor andere sanitaire benodigdheden, zoals de douche of uw wastafel. Hij kan ook geplaatst worden op plaatsen waar er geen afvoerleidingen direct beschikbaar zijn. Wanneer u op de site van waterpompshop kijkt zult u zien welke het best bij u past. Bij elk pakket dat u aanschaft zullen de benodigde spullen erbij inclusief handleiding. 

 

Wilt u uw gazon mooi groen houden, maar heeft u geen tijd om het regelmatig water te geven? Dan zoekt u misschien naar een beregeningspomp, oftewel een grondwaterpomp. Dit is een zelfaanzuigende pomp die als hulp dient bij het “beregenen” van uw gazon. Deze werkt echter ook bij de toevoer van water voor uw toiletten, wasbakken, wasmachines etc. Deze is goed geschikt voor water uit externe bronnen (water uit sloten, meren, kanalen), maar kan alleen niet dieper aanzuigen dan 8 meter. De beregeningspomp dient aangesloten te worden aan de bron of een aansluiting van een installatie. Naast de functie van het beregenen of vullen van water, dient de beregeningspomp ook voor het afvoeren van water, bijvoorbeeld bij het onderhouden van een vijver of het vullen van een zwembad. Via de zuigaansluiting, die zich aan de bovenkant van het apparaat bevindt, ontvangt de pomp het water en via de persaansluiting gaat het er weer uit. 

 

De werking van dit apparaat is te vergelijken met het drinken van water door een rietje. Wanneer er een gaatje in het rietje zit, is er meer energie nodig om het water er doorheen te krijgen. Net als bij een pomp: wanneer er een vernauwing of een luchttoevoer in de pomp terecht komt, zal dit gevolgen hebben voor de capaciteiten van het apparaat. 

 

Voor alle andere informatie over pompen kunt u naar de website gaan of even contact opnemen.

 

Voor meer informatie : http://www.waterpompshop.nl

Gerelateerde artikelen

Hoe vind ik een goede psycholoog?

Pokerset kopen

Privé detective