Ik wil
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement

Waarom kiezen voor een regionaal georiënteerd outplacementbureau?

Outplacementbureaus zijn de afgelopen 10 jaar als paddenstoelen uit de grond geschoten. Vaak ten koste van geprivatiseerde, veelal uit UWV en het rijk voortkomende, re-integratiereuzen. Uit een recent door Kuiper & Kwazocksy gehouden onderzoek blijkt nu dat deze regionaal georiënteerde outplacementbureaus ook nog eens betere resultaten behalen. Hoe kan dat?

Ten eerste werken kleinere outplacementbureaus meestal niet met standaard klasjes waarin cliënten zich moeten profileren. Zij zijn zich bewust dat groepsvorming bevorderend kan werken. Het uitwisselen van ervaringen is versterkend en motiverend. Ervaringen uitwisselen moet echter een positief en constructief karakter hebben. Helaas is de aandacht van de groepsleider vaak teveel verdeeld om hier voor te zorgen. De consulenten van kleinere outplacementbureaus zijn ook mensen met ervaringen en hebben de valkuilen privé en zakelijk leren kennen. Deze ervaringen delen zij graag en ze brengen daarnaast actuele kennis mee van de arbeidsmarkt.

De consulenten zijn daarnaast, vaak naast ervaring in het sociale spectrum, allen minimaal 3 jaar actief geweest in de zakelijke arbeidsbemiddeling. Door een bundeling van ervaring op P&O afdelingen, rekruteerwerkzaamheden en arbeidsbemiddeling bezitten zij vaak over ruime kennis van de (lokale) arbeidsmarkt en haar bedrijven. De vele contacten die in het verleden door de consulenten zijn opgedaan worden nu gebruikt om banen te vinden en te creëren. Bij veel bedrijven zijn zij bekend en hoeven we de spreekwoordelijke “drempel” niet meer over om in gesprek te komen. Met een constante kwalitatieve dienstverlening kunnen zij deuren openen die voor anderen gesloten blijven.


Werkcontact is een in Amsterdam gevestigd outplacementbureau

Ook Werkcontact in Amsterdam is zo’n outplacementbureau en richt zich op de ondersteuning van mensen en bedrijven op het gebied van HR, verzuim, re-integratie en natuurlijk outplacement. Werkcontact houdt van een persoonlijke benadering en persoonlijk contact. De eerste kennismaking zal echter vaak via de website verlopen. Daarom kunt up de website van Werkcontact ook veel informatie over outplacement terugvinden.

https://www.outplacementbureau.nl