Ik wil
Image default
Woningen

Wat is taxeren en wat kan een makelaar hierin betekenen?

Bij het taxeren van een huis wordt de waarde vastgesteld van een woning. Een taxatie ofwel waardebepaling geeft inzicht in de marktwaarde van jouw woonhuis, appartement of ander woonobject. Zo weet je voor welke verkoopsom jouw woning te koop aangeboden kan worden en wat je aan opbrengst kan verwachten bij de verkoop van jouw huis. Maar taxaties zijn niet alleen van belang als je van plan bent jouw huis te koop te zetten. Bij het afsluiten van een hypotheek of opstalverzekering heb je ook een waardebepaling nodig, die als basis dient voor de hoogte van jouw hypotheek of verzekerde bedrag. Ook bij het vaststellen van de juiste WOZ- waarde kan een woningtaxatie Utrecht uitkomst bieden.

Laat uw woning taxeren door een expert

 

Het taxeren van een huis moet zorgvuldig gedaan worden, want het bepalen van de juiste woningwaarde is een belangrijk aspect bij de verkoop van jouw woning. De makelaars van woningtaxatie Utrecht hebben de expertise in huis om een woning vakkundig te taxeren.

 

De huizenwaarde wordt altijd bepaald aan de hand van de veranderingen op de woningmarkt. Naast de indeling, het beschikbare woonoppervlak, de staat van onderhoud en de ligging speelt dus ook het spel van vraag- en aanbod van woningen een rol bij het vaststellen van de waarde van jouw woning. De juiste waarde zorgt er bij de verkoop voor dat jouw woning een goede positie op de huizenmarkt inneemt. Dit werkt een snellere verkoop in de hand werken. Kijk voor meer informatie op https://makelaar-utrecht.nu/woning-taxeren/.

Waar kun je opletten bij het laten taxeren van de woning?

 

Als je besluit om jouw woning te laten taxeren, kun je zorgen dat jouw huis er zo goed mogelijk uitziet. Soms volstaan wat kleine ingrepen of een flinke onderhoudsbeurt van woning en tuin. Het is belangrijk dat er een goede eerste indruk wordt afgegeven bij de bezichtiging van jouw huis. Dat geldt ook voor het moment dat de taxateur langskomt om jouw huis op te nemen. Zorg dat alles er fris, verzorgd en opgeruimd uitziet.

 

Een huis oogt beter als er in jouw huis niet teveel spullen of meubilair staan die de aandacht van de woning afleiden. Je kunt bijvoorbeeld tijdelijk wat spullen ergens anders onderbrengen, zoals in de schuur of bij kennissen. Soms behoort tijdelijke opslag van meubilair en andere zaken ook tot de mogelijkheden.

Wat is de waarde van mijn woning?

De waarde van een woning wordt bepaald door een aantal factoren zoals ligging, woonoppervlak, het aantal kamers, de staat van onderhoud en het hebben van een balkon, tuin of terras. Soms kan een woningverbetering die meer woonoppervlak creëert, een aanzienlijke waardevermeerdering tot gevolg hebben. Dit geldt ook als de woninguitbreiding ten koste gaat van de tuin. Dit komt omdat de prijs voor de omliggende grond lager is per m² dan de prijs voor iedere m² meer woonoppervlak. Dit is dus het afwegen meer dan waard. Het vergroten van jouw woning kan op termijn een goede investering zijn. Onze taxateur en tevens makelaar Utrecht Oost kan jou hierin deskundig adviseren.

 

Als de verwachting is dat de woning in de huidige staat niet snel verkocht zal gaan worden, kun je ervoor kiezen om wat grotere onderhoudswerkzaamheden of zelfs een kleine verbouwing te laten uitvoeren. Dit kan het geval zijn als er wat achterstallig onderhoud valt te bespeuren aan jouw woning. Ook als de indeling niet helemaal optimaal is, kan daar vaak wel het een en ander aan verbeterd worden. Dit maakt dat jouw woning beter in de markt ligt en meer aan de wensen van potentiële kopers tegemoet komt. Hoe aantrekkelijker de presentatie van jouw woning is, hoe meer bezoekers dit jouw woning gaat opleveren en hoe sneller de verkoop zal plaatsvinden! Na een aanpassing van de woning kun je nogmaals een taxatie laten uitvoeren door jouw makelaar Utrecht Oost en weet je wat de extra inspanningen je hebben opgeleverd en hoeveel jouw woning in waarde is gestegen.

https://makelaar-utrecht.nu/woning-taxeren/